Președintele sârb Aleksandar Vucic a fost transportat de urgență la spital. Autoritățile de la Belgrad lovite de secretomanie

Președintele sârb Aleksandar Vucic a fost transportat de urgență la spital. Autoritățile de la Belgrad lovite de secretomanie Sursa foto: Aleksandar Vucic / Facebook

Cunoscut pentru mesajele sale critice la adresa Uniunii Europene și NATO, președintele Serbiei a devenit un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Joi seara, Vucic ar fi fost transportat la spital, din cauza unor probleme de sănpătate, el fiind cunoscut ca având probleme cu tensiunea arterială.

Jurnaliștii sârbi scriu că președintele Serbiei a fost dus la spital, după ce i s-a făcut rău. Cu toate astea, niciun un oficial de la Belgrad nu a confirmat oficial această informație.

Vicepreședinta Partidului Progresist Sârb, condus de Vucic, i-a urat liderului o însănătoșire rapidă pe Twitter.

”Sprijin total pentru președintele Vucic. Știm că nu este cruțat, că el trăiește și respiră pentru Serbia”, a scris Bozic.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a implicat activ în Kosovo

Recent, președintele sârb Vucic s-a implicat activ în problema alegerilor generale care au fost organizate în Kosovo. El a lăudat boicotarea de către etnicii sârbi a votului din 23 aprilie în nordul Kosovo.

”Poporul sârb din Kosovo a desfășurat o revoltă politică pașnică”, a declarat el o zi mai târziu.

Sârbii din Kosovo au boicotat votul, în semn de protest pentru că cererile lor pentru mai multă autonomie nu au fost îndeplinite, acest lucru fiind un alt semn că acordul de pace, semnat luna trecută între Kosovo și Serbia, nu funcționează.

Comisia electorală din Kosovo a declarat că prezența la vot la alegerile locale din nord a fost de 3,47%. Toți cei patru primari aleși provin din partide politice ale etnicilor albanezi, inclusiv doi din partidul de guvernământ, Partidul Autodeterminării al premierului Albin Kurti. Singurul candidat sârb a obținut doar cinci voturi.

”Sârbii nu au mai fost auziți de voi de zece ani. V-am implorat să-i ascultați... dar nu ați reușit să faceți acest lucru. Nu am semnat nimic cu voi timp de zece ani pentru că... am simțit că voi, UE și Occidentul, înșelați și mințiți”, a declarat președintele Vucic într-un mesaj la adresa Uniunii Europene, citat de B92.

Vucic a mai avut probleme de sănătate

În 2019, președintele Serbiei a fost dus de urgență la un spital militar, după ce i s-a făcut rău. La momentul respectiv, Vucic a acuzat probleme cardiovasculare, și a primit asistență medicală de urgență.

Vucic a fost atunci internat în spital, și ținut sup supraveghere medicală, din motive de precauție. Potrivit presei sârbe, demnitarul suferă de hipertensiune arterială.