Evenimentul Zilei > Politica > Președintele PSD Liviu Dragnea a participat la reuniunea Partidului Socialist European de la Bruxelles
Președintele PSD Liviu Dragnea a participat la reuniunea Partidului Socialist European de la Bruxelles

Președintele PSD Liviu Dragnea a participat la reuniunea Partidului Socialist European de la Bruxelles

Reuniunea Partidului Socialist European a avut ca scop adoptarea unei poziții comune a socialiștilor din Uniunea Europeană privind temele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European.

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a participat, astăzi, la Bruxelles (Albert Hall) la reuniunea Partidului Socialist European, organizată în pregătirea importantului Consiliu European de astăzi și mâine. La întâlnire au fost prezenți liderii socialiști europeni, între care președintele Franței, François Hollande, premierul italian Mateo Renzi, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, Înaltul Reprezentant al Comisiei Europene, Federica Mogherini, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Gianni Pittela, președintele Partidului Socialist European, Sergei Stanishev, comisarii europeni Pierre Moscovici, Maros Sefcovic și Corina Crețu.

Liderii PES

Reuniunea a avut ca scop adoptarea unei poziții comune a socialiștilor din Uniunea Europeană privind temele spinoase aflate pe ordinea de zi a Consiliului European. Șefii de state și de guverne din Uniunea Eeuropeană (UE), reuniți la Bruxelles, vor adopta noi măsuri în fața crizei migrației și refugiaților, în centrul dezbaterii aflându-se un acord cu Turcia pe această temă. De asemenea, liderii UE vor evalua punerea în aplicare a recomandărilor specifice fiecărei țări și vor discuta despre prioritățile pentru semestrul european 2016.

Președintele PSD Liviu Dragnea consideră că participarea României la efortul de relocare a migranţilor, inclusiv prin intermediul furnizării de resurse umane şi expertiză către organisme europene, precum FRONTEX, ar trebui să fie menţinută. Liderul PSD a susținut, de asemenea, că Sistemul European de Graniţă şi Pază de Coastă trebuie să fie creat cât mai rapid și că orice soluţie în privinţa abordării imigraţiei ar trebui să rămână voluntară, ținând seama de eforturile în curs şi de angajamentele actuale ale Statelor Membre. „Am fost bucuros să văd că prima tranşă de imigranţi găzduiţi de România, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrată în condiţii optime de autorităţi, fiind respectate întocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului”, a afirmat preşedintele PSD.

În cadrul reuniunii Partidului Socialist European, președintele PSD Liviu Dragnea a susținut propunerile socialiștilor europeni privind relansarea creșterii economice în Statele Membre ale UE, în mod special prin investiții publice.