Președintele lusitan Marcelo Rebelo de Sousa se afla, sâmbăta trecută, în mijlocul unui sejur pe o plajă din Algarve, însă în vreme ce înota a remarcat două siluete zbătându-se în valuri. Acesta le-a relatat mai târziu reporterilor că femeile fuseseră, cel mai probabil, purtate de curenții de aer de la o plajă din apropierea golfului respectiv, după ce canoea pe care o manevrau acestea fusese răsturnată.

Rebelo de Sousa, în vârstă de 71 de ani, le-a declarat jurnaliștilor, care au dat năvală pe plaja Praia do Alvor, că a observat femeile cum se zbăteau să se țină la suprafață. O înregistrare video a surprins momentul în care liderul portughez își face drum înot pentru a oferi ajutor imediat celor două femei. Un alt bărbat era deja ajuns la fața locului, încercând să readucă ambarcațiunea la suprafața valurilor, în momentul în care a observat o altă persoană venind pe un jet ski, care se grăbea să sară în ajutor.

Această persoană, nimeni alta decât președintele portughez, s-a grăbit spre canoe pentru a o lansa către direcția țărmului odată cu ocupantele acesteia, care înghițiseră deja o cantitate apreciabilă de apă din cauza curentului marin. Cel mai probabil, cele două înotătoare veneau cu canoea dinspre o altă plajă și au fost purtate de curenții foarte puternici din zonă, a apreciat președintele. „Am fost ajutat de un alt patriot”, a mai adăugat Marcelo Rebelo de Sousa.

În momentul de față, președintele se află într-o vacanță în regiunea Algarve, însă este implicat și într-o campanie de promovare a turismului din mai multe regiuni-cheie ale țării, urmând să facă un tur național pentru a sprijini turismul local.

Economia Portugaliei se bazează substanțial pe industria turismului, care a suferit un impact devastator din cauza pandemiei. Țara se bucură în de o popularitate incredibilă în special în rândurile amatorilor de vacanțe din Marea Britanie, aproape 3 milioane de turiști din această țară petrecându-și vacanțele pe teritoriul lusitan, informează https://www.bbc.com/news/world-europe-53810463.