Evenimentul Zilei > International > Președintele Franței s-a vaccinat abia acum. A făcut Covid în decembrie
Președintele Franței s-a vaccinat abia acum. A făcut Covid în decembrie

Președintele Franței s-a vaccinat abia acum. A făcut Covid în decembrie

Președintele Franței, Emmanuel Macron s-a vaccinat împotriva Covid, alături de soția sa, în ziua în care a fost deschisă vaccinarea pentru toți adulții din Franța. indiferent de vârstă.

Emmanuel Macron a anunțat într-un mesaj postat pe Twitter că el şi soţia sa, Brigitte, au fost vaccinaţi anti-Covid și i-a încurajat pe toţi francezii să meargă să se imunizeze. Anunțul președintelui francez a fost făcut în ziua în care Franța a eliminat criteriile de vârstă şi cele asociate stării de sănătate și și-a deschis campania de vaccinare pentru toți adulții.

”La fel ca Brigitte şi cu mine, ca 25 de milioane de francezi deja, mergeți să vă vaccinați! Pentru a ne proteja, pentru a-i proteja pe cei dragi”, a scris președintele francez pe Twitter, potrivit France24. Îndemnul a venit după un prim mesaj în care a precizat simplu: ”Vaccinat!”

Emmanuel Macron, în vârstă de 43 de ani, a contactat Covid în luna decembrie. El a fost testat pozitiv pe 17 decembrie şi soţia sa şapte zile mai târziu.

Vaccinare pentru toți adulții, indiferent de vârstă

În Franta, vaccinarea a fost deschisă de luni pentru toţi adulţii, indiferent de vârstă, în conformitate cu recomandările autorităţilor sanitare.

Macron nu a precizat ce vaccin i-a fost administrat.

Până în prezent, 25.315.595 de francezi au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 (reprezentând 37,8% din populaţia totală şi 48,2% din populaţia majoră), iar 10.742.886 de rezidenţi au primit ambele doze (reprezentând 16% din populaţia totală şi 20,5% din populaţia majoră), notează Agerpres.

Vaccinarea unui număr cât mai mare de francezi reprezintă o miză majoră, pentru a evita o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19 în săptămânile şi lunile următoare, în contextul în care situaţia epidemiologică continuă să se amelioreze în această ţară.

Numărul bolnavilor spitalizaţi a continuat să scadă duminică, iar cel al pacienţilor internaţi în secţiile de reanimare a scăzut sub pragul de 3.000, potrivit datelor comunicate de Sante Publique France.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: