Evenimentul Zilei > International > Premierul Boris Johnson, trădat de unul dintre cei mai apropiați colaboratori. Mesaj obscen al prim-ministrului, făcut public
Premierul Boris Johnson, trădat de unul dintre cei mai apropiați colaboratori. Mesaj obscen al prim-ministrului, făcut public

Premierul Boris Johnson, trădat de unul dintre cei mai apropiați colaboratori. Mesaj obscen al prim-ministrului, făcut public

Fostul consilier al lui Boris Johnson a făcut acuzații publice, îndreptate către un secretar de stat din Ministerul Sănătății, și a publicat un mesaj inadecvat al premierului din Albion.

Scandal în Guvernul Marii Britanii, după ce premierul Boris Johnson l-a numit pe Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății, „totally f***ing hopeless” (cu totul fără f….ă de speranță). Și a vrut să-și înlocuiască pe Matt Hancock cu Michael Gove. Dezvăluirea a fost făcută de Dominic Cummings, fost consilier șef al premierului Marii Britanii, Boris Johnson.

Mesaj incendiar trimis de premierul Boris Johnson

El a publicat mesaje incendiare, din cadrul unei discuții ce a avut loc în luna martie a anului trecut. În perioada în care pandemia de coronavirus începea să-și arate colții. Mesajele au făcut deliciul presei din Albion.

În martie 2020, consilierul Cummings i s-a plâns premierului Boris Johnson că Matt Hancock, reprezentant al ministerului Sănătății, nu acționează mai repede. În privința testelor ce ar fi trebuit făcute la acea vreme în Marea Britanie, și care trebuiau să fie distribuite în spitale.

„Este cu totul fără speranță”, spune premierul Johnson, folosind și cuvântul f….g, din limba engleză, care este polivalent atunci când vine vorba despre trivialități.

Cummings îl acuză pe Hancock că a minți

Pentru că nu era mulțumit de activitatea lui Matt Hancok, prim-ministrul Marii Britanii se gândea la înlocuirea acestuia. „Nu mă pot gândi la nimic altceva decât să îl iau pe Hancock și să-l pun pe Gove”, conform jurnaliștilor britanici de la tabloidul „The Sun”.

În cadrul unei postări pe blog, Cummings îl acuză pe Hancock că a mințit atunci când a spus că are „eroica” idee de-a crește numărul testărilor la 100.000 zilnic. Și că lipsa echipamentului de protecție, în multe spitale, a dus la pierderea de vieți. Pentru că atunci când a fost distribuit, procesul a fost unul defectuos.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății mai este acuzat pentru că se preocupa mai mult de organizarea conferințelor sale decât de situația din azilele de bătrâni. Nu este primul atac al lui Cummings îndreptat către Hancock, care a negat acuzațiile. Fostul consilier al premierului Marii Britanii și-a dat demisia în luna noiembrie a anului trecut, din câte afirma presa englezi, fiind forțat să apeleze la acest gest.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: