Evenimentul Zilei > Actualitate > Predicția îngrijorătoare a lui Rafila. Crește vertiginos numărul morților. „Problema nu e vârful valului 4, ci durata acestuia”
Predicția îngrijorătoare a lui Rafila. Crește vertiginos numărul morților. „Problema nu e vârful valului 4, ci durata acestuia”

Predicția îngrijorătoare a lui Rafila. Crește vertiginos numărul morților. „Problema nu e vârful valului 4, ci durata acestuia”

Reprezentantul României la OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, a afirmat, sâmbătă seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că se așteaptă „la un număr și mai mare de morți” zilnic, din cauza infectării cu COVID-19 în perioada următoare.

El a mai spus să situația va deveni critică în momentul în care pacienții cu alte patologii nu vor mai avea loc în spital pentru că presiunea va crește din cauza duratei mari a valului 4.

„Nu atingerea vârfului valului 4 de coronavirus este problema ci cât timp va dura acesta”

Alexandru Rafila a explicat că nu atingerea vârfului valului 4 de coronavirus este problema ci cât timp va dura acesta, spunând că o perioadă îndelungată va adânci criza sanitară.

Incidența Covid în București a ajuns sâmbătă la 16 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP). Carantinarea capitalei a fost propusă, dar autoritățile nu sunt de părere că este o idee bună.
Acum o lună, pe 16 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 1,93 la mia de locuitori, conform DSP.

După un record de infectări atins în București, guvernul Cîțu a refuzat vineri carantinarea Bucureștiului, care fusese cerută de Institutul Național de Sănătate Publică.

„Nu, în acest moment nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului.La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a declarat Florin Cîţu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate

Până astăzi, 16 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.445.714 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.468 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.231.401 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: