Prânzul servit la marginea spațiului va deveni realitate. Cât costă o astfel de extravaganță

Prânzul servit la marginea spațiului va deveni realitate. Cât costă o astfel de extravaganță sursa foto: zephalto / facebook

O firmă din Franța, care administrează mai multe restaurante cotate Michelin, are în plan să le ofere clienților o experiență de neuitat. Pentru cei mai curajoși dintre ei, o capsulă va fi ridicată de un balon în stratosferă, unde vor putea servi și masa.

Ieșitul în oraș, la restaurant, nu va mai fi la modă, după ce o companie din Franța vrea să le ofere clienților ei să servească prânzul la o altitudine foarte mare, de peste 25 de kilometri.

Firma de turism spațial, fondată de fostul controlor de trafic aerian Vincent Farret d'Astiès, vinde deja locuri pentru viitoarele călătorii într-o capsulă presurizată, denumită Celeste, atașată de un balon stratosferic.

Această capsulă va urca la o altitudine de 25 de kilometri, permițând oaspeților să se minuneze de curbura Pământului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între momentele în care vor admira priveliștile, călătorii vor fi serviți cu stil, conform normelor din restaurantele cotate cu stele Michelin.

Biletele se vând deja 10.000 de euro și le oferă amatorilor de senzații tari șansa de a-și rezerva un loc în momentul în care biletele vor fi puse în vânzare. În total, o călătorie pe Celeste vă va costa 120.000 de euro.

Rezervările sunt deja pe doi ani

Ideea a prins foarte tare la public, astfel că rezervările sunt făcute deja pe următorii doi ani. Acum se vând locuri de pre-rezervare pentru a doua jumătate a anului 2025.

Capsula va putea să transporte șase pasageri și doi piloți la altitudine maximă, în doar 90 de minute, cu o viteză de patru metri pe secundă.

Balonul va pluti apoi deasupra Pământului timp de trei ore - timp suficient pentru a savura o masă cu mai multe feluri de mâncare și câteva pahare de vin francez bun.

Farret d'Astiès a declarat că, în timp ce opțiunile de mâncare și băutură oferite vor fi luxoase, ”priveliștea și călătoria în general rămân punctul central al ofertei, permițând oaspeților să aprecieze și să se bucure de frumusețea împrejurimilor”.

Mese la mare altitudine

În ultimii ani, companii de turism spațial de profil înalt, precum SpaceX, Blue Origin și Virgin Galactic, au făcut demersuri în acest domeniu, promițând să facă din spațiu următorul loc de vacanță obligatoriu de vizitat.

Compania Zephalto, fondată în 2016, nu este singura companie care speră să transporte pasageri într-un balon cu aer cald, în condiții de lux.

Compania Space Perspective, din Florida, acceptă în prezent rezervări pentru nava sa Spaceship Neptune.

În spațiul suborbital, călătorii sunt expuși pentru scurt timp la imponderabilitate și la priveliști din spațiu în timpul unui zbor până la marginea atmosferei, la 60 de mile deasupra Pământului, potrivit CNN.