Rețeta din sertar. Prăjitura cu magiun care ne încălzea în iernile geroase

Rețeta din sertar. Prăjitura cu magiun care ne încălzea în iernile geroase Desert. Sursa foto. Pixabay

Prăjitura cu magiun şi cacao nu lipseste din caietele de reţete ale mamelor noastre. Este un desert ușor care poate fi servit şi de cei care ţin dietă.

Prăjitura cu magiun şi cacao este recomandată şi celor care sunt la regim. Este un desert care se face foarte repede. Iar dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, încercați cea mai simplă prăjitură cu magiun. Mai trebuie spus că această reţetă se face cu ingrediente pe care sigur le ai în casă.  Ar putea să ne ajute când dorim repede o prăjitură gustoasă.

Prăjitura cu magiun, numai bună la micul dejun

Nu este necesar să renunți complet la dulciuri chiar dacă vrei să slăbești. Reţeta de mai jos poate fi desertul ideal, mai ales dacă eşti în criză de timp. Este gustoasă, aromată şi foarte pufoasă.

Pentru ca desertul să aibă un conținut scăzut de calorii toate ingredientele trebuie să fie ușoare. Pentru desert poţi folosi iaurt cu 0% grăsime, de preferat grecesc, deoarece este mai cremos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prăjitură cu gem de caise și cacao. Un desert ușor, care are doar 98 de calorii. Sursa foto: freepik.com

Prăjitura cu magiun şi cacao. Sursa foto. Pixabay

Pentru prăjitura cu magiun aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g zahăr
  • 300 g făină
  • 3 ouă întregi
  • 3 linguri de magiun
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de bicarbonat
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte

După preferinţă, în prăjitura cu magiun se pot adăuga nucă, stafide sau scorţişoară.

Cum se prepară delicioasă prăjitură

Ingredientele se amestecă toate laolaltă, iar aluatul se toarnă într-o tavă înaltă şi se dă la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute. Este de preferat o tavă mai înaltă, pentu ca prăjitura să poată creşte.

Cea mai simplă prăjitură cu magiun

Prăjitura cu magiun şi cacao. Sursa foto: retetesivedete.ro.

De asemenea, este recomandat să fie amestecate întâi făina cu zahărul, bicarbonatul şi pudra de cacao, iar apoi să se adauge încet celelalte ingrediente. Dacă ne hotărâm să punem nucă, sâmburii trebuie să fie prăjiţi şi tăiaţi mărunt cu cuţitul, dar nu măcinaţi.

Dacă vrem să punem stafide, acestea trebuie înainte să fie păstrate într-un bol cu apă, pentru circa o jumătate de oră, pentru a se hidrata. Reţeta originală presupune folosirea magiunului, în lipsa acestuia, poate fi folosit alt gem, cu condiţia să aibă consistenţa asemănătoare.