Prăjitură cu fructe, rețeta tradițională. Un desert pentru toată familia
- Maria Pană
- 1 ianuarie 2024, 08:45
Prăjiturile sau tartele cu fructe sunt o încântare pentru iubitorii de dulciuri. Iar dacă sunt făcute în casă cu atât mai mult pofticioșii vor fi bucuroși să savureze un desert sănătos.
Prăjitura cu fructe poate conține un singur fruct sau mai multe după, preferințe. Cert este că orice fruct ați alege trebuie spălat înainte de vă apuca de aluat. Pentru a exista suficient timp să se usuce până va fi încorporat în prăjitură. Dacă folosiți caise, piersici, sau fructe din compot asigurați-vă că le scoateți din borcane și le lăsați să se usuce. Așadar, restul ingredientelor sunt:
300 de grame de făină
200 de grame de unt
6 ouă
100 de grame de zahăr pudră
1 linguriță de praf de copt
500 de grame de caise/piersici/mango/prune și sirop concentrat din fructul preferat
Prima dată veți separa ouăle. Albușurile de gălbenușuri. Apoi bateți albușurile nu înainte de adăuga un praf de sare în compoziție. Odată ce le-ați bătut spumă adăugați zahărul, dar în ploaie, ca și cum l-ați cerne peste aluat. După ce zahărul este încorporat nu se mai simte în aluat adăugați untul. Îl puteți încălzi puțin în prealabil pentru a se încorpora mia ușor.
Prăjitura cu fructe, un desert însiropat
Ulterior amestecați până când aluatul devine omogen. Ulterior se adaugă făina și praful de copt. Amestecați cu grijă, astfel încât să vă asigurați că nu rămân cocoloașe. Pentru a se coace mai bine și a deveni foarte pufoasă, aveți nevoie de o formă de copt cu o gaură în mijloc. O puteți tapeta cu unt și făină sau o puteți acoperi cu o foaie de copt.
După ce ați turnat compoziția în tavă așezați fructele pe care le-ați ales cu tăietura în jos. După ce ați terminat de ornat, dați la cuptor pentru 30-35 de minute. După această perioadă faceți testul scobitorii. Dacă nu rămâne aluat pe ea, atunci prăjitura s-a copt. O scoateți de la cuptor și o ornați cu fructe peste care adăugați siropul preferat. Poftă bună!