Povestea tragică a gemenilor siamezi Dasha și Masha Krivoshlyapova. Chinurile la care au fost supuse, de dragul științei

Povestea tragică a gemenilor siamezi Dasha și Masha Krivoshlyapova. Chinurile la care au fost supuse, de dragul științei Sursa foto: colaj capturi ecran video: https://www.youtube.com/watch?v=0A1Xe4FlZ2s&t=448s

Masha și Dasha Krivoshlyapova sunt surori siameze, care s-au născut în ianuarie 1950 în URSS. Din păcate, primul lor act de identitate a fost certificatul de deces. Medicii au mințit mama celor două surori că acestea au murit de pneumonie, asta pentru a le putea duce la Moscova și a face studii pe ele.

Masha și Dasha Krivoshlyapova au fost luate de lângă mama lor la naștere. Femeia a fost informată de medici că fiicele ei au murit la scurt timp după ce au venit pe lume, însă o moașă a dus-o pe aceasta la Terapie Intensivă și i-a arătat copiii pe care i-a născut. Mama surorilor a suferit un șoc, iar următorii doi ani după naștere a fost internată la o clinică de psihiatrie.

Gemenele siameze au fost luate de fiziologii sovietici și duse la Institutul de Fiziologie Umană din Moscova pentru a efectua studii pe ele. Pyotr Anokhin a studiat rolurile separate ale sistemului nervos și ale sistemului sanguin asupra capacității organismului de a se adapta la condiții precare precum privarea prelungită de somn, foamea extremă și schimbările de temperatură.

Surorile erau considerate o raritate medicală. Ele erau lipite de la bust în jos, cu câte un picior fiecare, plus un al treilea membru vestigial în spate care avea ceva mișcare. Sistemul circulator și genito-urinar era comun, însă sistemul nervos era separat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În primii șase ani de viață, surorile nu puteau merge sau mânca singure și au avut nevoie de îngrijiri permanente. Asistenta Nadezhda Lopukhina a fost cea care le-a învățat pe fete să meargă, însă a fost extrem de dificil, asta pentru că fiecare picior era controlat de una dintre surori. A fost mai ușor să învețe mersul pe bicicletă.

Povestea de viață a două surori siameze, care au fost material de studiu pentru specialiștii vremii

Masha și Dasha Krivoshlyapova au încercat să se adapteze la o viață socială normală, însă și-au dat seama că ele nu sunt la fel ca toată lumea. Asistentele povestesc că mereu le ridicau halatele pentru a le număra picioarele.

Cele două surori erau total diferite. Masha era temperamentală și dură, în timp ce Dasha era timidă și sensibilă, cu rezultate bune la învățătură. Tot ea a fost și cea care s-a îndrăgostit prima și a simțit fiorii primului sărut.

Cazul celor două surori este considerat unul de tortură medicală. Au fost supuse la multe experimente, inclusiv împachetarea unuia dintre gemeni în gheață pentru a le scădea temperatura la niveluri aproape fatale, în timp ce se observau schimbările de temperatură la celălalt. Au fost înfometate, private de somn și chiar electrocutate pentru a li se testa reflexele.

Activitatea plămânilor, a inimii și a creierului lor a fost monitorizată constant prin pneumograme, electrocardiograme și encefalograme. În mod obișnuit, li se introduceau tuburi în stomac pentru a le monitoriza sucurile gastrice, iar sângele le era prelevat de trei ori pe zi.

În 1956, ele au fost transferate la Institutul Central de Cercetare Științifică de Traumatologie și Ortopedie din Moscova. Au fost ținute ascunse o perioadă de timp, însă a început să se răspândească zvonuri cu privire la existența lor. Drept urmare, gemenii au fost transferați la un internat pentru copii cu deficiențe motorii din Novocherkassk, în sudul Rusiei, pentru a-și continua educația.

Cei patru ani în care au putut studia a fost considerată cea mai fericită perioadă din viața lor. Dasha s-a îndrăgostit de un coleg de clasă când avea 18 ani, dar Masha a pus capăt acestei idile. Tânăra îndrăgostită a încercat să se spânzure, eveniment care a coincis cu faptul că o comisie medicală care clasifica handicapul le-a spus că au fost plasate în cel mai mic grad, ceea ce însemna că vor fi ținute pe viață într-un azil de bătrâni. La acea vreme nu existau aziluri pentru persoanele cu handicap, deoarece Uniunea Sovietică vedea „invalizii” ca fiind defecte în sistem.

În 1968, cel de-al treilea picior le-a fost amputat în încercarea de a-i face mai puțin vizibili pentru publicul sovietic, care nu era obișnuit să vadă persoane cu dizabilități.

Gemenele siameze au găsit-o pe mama lor în 1985. Ekaterina Krivoshlyapova și-a vizitat fetele timp de patru ani, însă legătura a fost întreruptă de Masha. Dasha a început să bea, însă, pentru că împărțeau aceeași cantitate de sânge, amândouă erau în stare de ebrietate.

Surorile siameze nu au murit în același timp

Lewis Spitz, un chirurg britanic specializat în operarea gemenilor uniți, s-a oferit să le separe la Londra, dar Masha s-a opus procedurii.

Pe 13 aprilie 2003, Masha s-a îmbolnăvit, având dureri mari de spate. La 17 ore de la debutul simptomelor, ea a murit din cauza unui atac de cord. Dasha a fost transportată la First City Hospital și a murit alte 17 ore mai târziu. În cazul celei de-a doua surori decesul a survenit din cauza otrăvirii sângelui de la subprodusele toxice ale corpului în descompunere al lui Masha.

În momentul morții lor, Masha și Dasha Krivoshlyapova erau considerate cele mai bătrâne surori siameze. Trupurile fără viață le-au fost incinerate, iar rămășițele lor se află în cimitirul Novodevichy din Moscova.

@minti_criminale

Replying to @ebsisowbw Video nou pe YouTube!!🥳 #crimetok #tw #tiktokromania

♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya