Au murit ciudaţii lumii! Blestemul lor i-a dus în Cartea Recordurilor. Chin şi bani

Au murit ciudaţii lumii! Blestemul lor i-a dus în Cartea Recordurilor. Chin şi bani

Americanii Ronnie și Donnie Gaylon, cei care formau cel mai longeviv cuplu de gemeni siamezi, au murit la 4 iulie, la vârsta de 68 de ani.

Anomalia care le-a marcat viaţa la naştere a fost un coşmar continuu pentru ei, dar totodată şi o sursă unică de venituri.

Ei au devenit cunoscuţi publicului american şi nu numai odată ce au fost integraţi în infamul spectacol de circ World of Wonders, prezentat de Ward Hall.

Gemenii și-au petrecut toată viața față în față și au lucrat pentru Ward Hall (n.r. – decedat în 2018) pentru a-și susține familia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ronnie și Donnie Gaylon au murit într-un spital din orașul natal din Dayton, Ohio, ale cărui autorităţi le oferiseră un cămin special adaptat nevoilor acestora.

Ronnie și Donnie - care erau uniţi la stern și abdomen şi aveau organe digestive inferioare - și-au petrecut primii doi ani din viață în spital.

La 28 octombrie 1951, data naşterii lor, părinții Eileen și Wesley Gaylon au refuzat să le permită medicilor să încerce să-i separe.

Medicii n-au putut oferi o garanție că micuţii vor supraviețui, astfel că destinul lor a fost decis în câteva minute.

La 3 ani, ei s-au alăturat trupei regelui Circului, Ward Hall, şi au contribuit la susținerea celor 9 copii ai familiei, dar şi la plata facturilor medicale.

Au rămas în circuit până în 1991, actul lor artistic constând în mare parte în privitul la televizor dintr-o remorcă, pentru care existau destui curioşi gata să plătească.

Întreaga lor viață a fost o sincronizare continuă, aşa că au trebuit să lucreze împreună pentru a îndeplini sarcinile de zi cu zi.

Nu le-a fost deloc uşor şi n-ar fi reuşit să convieţuiască dacă mai întâi n-ar fi fost instruiți de terapeuți ocupaționali.

Cu toate acestea, gemenii nu au primit nicio educație formală, școlile locale considerându-i un element de distragere pentru ceilalți copii.

Conform unor rapoarte, mama lor Eileen nu i-a acceptat niciodată, dar ei au găsit o comunitate unită printre ceilalți colegi de la circ.

Pe măsură ce vremurile s-au schimbat în SUA anilor '70, spectacolele de circ au fost mutate pe marginea drumului, iar gemenii au ajuns în America Centrală și de Sud, unde au devenit „niște stele rock”.

Nu s-au căsătorit niciodată și au spus întotdeauna că au rămas cei mai buni prieteni, în ciuda multor lupte fizice din adolescență.

În 2009, Ronnie a fost diagnosticat cu cheaguri de sânge în plămâni din cauza unei infecții virale, care l-a afectat și pe Donnie, lăsându-i slăbiţi pe ambii.

De asemenea, gemenii siamezi au suferit de artrită debilitantă, iar fratele lor mai mic Jim a devenit îngrijitorul lor cu normă întreagă.

În 2014, aceștia au devenit cei mai vechi gemeni siamezi vii din Guinness Book of World Records, depășindu-i pe chinezii Chang și Eng Bunker, morţi la 62 de ani.

sursa: mirror.co.uk