Posedaţii în pericol: exorcistul Vella scoate dracul pe loc

Posedaţii în pericol: exorcistul Vella scoate dracul pe loc

Părintele din Malta, considerat printre cei mai pricepuţi luptători cu diavolul, descrie secretele ritualului. Esenţialul este să afli numele dracului. Cea mai grea bătălie a avut-o în Cehia cu nişte satanişti.

Preotul Elias Vella, din Malta, scoate, de 18 ani, dracii din oameni. A început la 52 de ani şi a văzut cât nu au trăit alţii vieţi la rând : adolescente capabile să distrugă, cu mâinile goale, mobile din lemn masiv, oameni care, sub imperiul posedării, vorbeau perfect limbi străine pe care nu le-au auzit în viaţa lor.

Posedatul vorbeşte limbi străine pe care nu le ştie

De cele mai multe ori oamenii ajung la el pentru că simt ceva în neregulă. "Vin pentru o rugăciune, iar în timpul acesteia diavolul se manifestă puternic", explică exorcistul. Primul lucru pe care trebuie să îl facă un exorcist este să afle dacă persoana "posedeată" nu suferă cumva vreo boală psihică. "Nu toţi care cred că sunt posedaţi de diavol chiar sunt. De multe ori este vorba despre o afecţiune psihiatrică, de schizofrenie, de isterie, de epilepsie", explică preotul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există, însă, mai multe semne care, puse una lângă alta, relevă imaginea posedatului. "Persoanele posedate demonstrează o violenţă extremă, care depăşeşte energia umană obişnuită. De foarte multe ori, îşi schimbă vocea, un bărbat vorbeşte cu voce de femeie şi o femeie vorbeşte cu voce de bărbat. În timpul exorcizării persoana spune foarte multe cuvinte blasfemiatoare, urâte şi face acţiuni urâte. Apoi, posedaţii, pot spune lucruri pe care de fapt nu ar putea să le ştie : pot să vorbească într-o limbă străină pe care nu au studiat-o niciodată, sau pot anticipa intenţiile exorcistului sau ale unei alte persoane care este prezentă în acel moment în cameră. Un alt aspect este aversiunea totală faţă de lucrurile sfinte", a explicat exorcistul.

Preotul Elias Vella, exorcistul oficial al Arhidiecezei de Malta este, timp de o săptămână, la Timişoara şi oficiază zilnic slujbe, dar spune că nu a întâlnit încă un posedat.

Ritual de exorcizare vechi de 500 de ani

Părintele Vella exorcizează după ritualul romano-catolic, bazat pe rugăciunile liturghiei, plus rugăciuni spontane, în funcţie de situaţie. În urmă cu 500 de ani, Vaticanul a stabilit rugăciunile care se spun în exorcizare. "Tot timpul exorcistul încearcă să afle numele diavolului. Cerându-i să îşi spună numele, îl faci să îţi dea indicii despre modul în care îl faci să plece. Aceasta e partea cea mai dificilă. Diavolul încearcă întotdeauna să îşi ascundă numele. În momentul în care diavolul îşi spune numele, exorcizarea a ajuns la sfârşit, pentru că diavolul este aşa de slăbit încât nu mai poate opune rezistenţă", explică prelatul.

Lupta de 6 luni cu diavolul Ashtoreth

Una dintre cele mai impresionate exorcizări la care a fost chemat să ajute părintele Elias Vella a fost în Cehia, în urmă cu un deceniu. Jumătate de an, el şi alţi preoţi s-au luptat cu Ashtoreth, un drac legat cu ideea de sexualitate şi război.

Conform angelfire.com, Ashtoreth este ne poata lui Belzebuth, o demoniţă de zi care conduce 40 de legiuni de spirite demonice. Ca să-şi arate cu adevărat puterea, a dat foc mănăstirii în care se aflau.

"Tatăl ei era satanist, astfel că atunci când fiica sa a împlinit 18 ani, el, şi ceilalţi satanişti, au dus-o pe un deal, pentru a face o ceremonie care simboliza căsătoria acesteia cu diavolul. Au făcut un cerc, fata îmbrăcată în negru a păşit înăuntru, iar bărbaţii au realizat ritualul. Când acest lucru se întâmplă, exorcizarea este foarte dificilă, pentru că diavolul consideră că este dreptul lui să rămână în acea persoană. Pe fată am dus-o în mănăstire, pentru protecţia ei, iar aceasta a luat foc. În timpul rugăciunilor fata devenea foarte violentă. Era ţinută de şase preoţi, bărbaţi puternici, care abia o stăpâneau. I-a muşcat, i-a bătut, i-a scuipat, i-a rănit. Şase luni a durat exorcizarea, iar până la urmă am reuşit să o salvăm de Ashtoreth".

"În timpul rugăciunilor, fata a muşcat, a scuipat, i-a rănit pe cei care o ţineau." PREOTUL ELIAS VELLA, cel mai mare exorcist al lumii

NEÎNFRICAT. Părintele Vella ţine slujbe religioase la Timişoara, dar până acum niciun român nu i s-a părut posedat FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/eq3pAJ1mWyI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SATAN

Cum intră diavolul în tine

Exorcistul maltez susţine că în realitate demonii nu au nume. "Nici îngerii nu au nume. Numele diavolilor sunt cele date de noi, de exemplu Ashtoreth, Satan, Belzebuth. Satan, când era un înger, era Lucifer, "purtătorul de lumină". Apoi a devenit Satan, "cel înşelător".

Există trei situaţii care dau diavolului posibilitatea să pătrundă într-o persoană, susţine preotul. Prima situaţie este aceea în care persoana însăşi se predă diavolului. O alta apare atunci când o persoană începe să intre în contact cu satanismul, ezoterismul, ocultul. "În momentul în care ajungi în această zonă a ocultului este mai uşor pentru diavol să te atace", explică exorcistul.

Al treilea caz, cel mai rar, are loc atunci când diavolul ia o persoană ca ostatec. Există exemple de sfinţi care pentru o scurtă perioadă de timp au fost posedaţi: Gemma Galgani sfântul Paul al Crucii şi marea mistică franceză Marthe Robin.

VATICAN APROBĂ RITUALUL

Papa Ioan Paul al II-lea a făcut exorcizări

Numărul persoanelor posedate este mare, iar Vaticanul este autoritatea supremă care face ordine între draci. Ultimii trei papi au înţeles că subiectul merită maximă atenţie: au recomandat exorcişti în fiecare comunitate, au actualizat ritualul de exorcizare şi au înfiinţat o şcoală de exorcişti.

Vaticanul a compus ritualul, prima dată, în secolul al XVI-lea. "Vaticanul a avut mult timp dubii asupra unui astfel de demers. Apoi biserica a început să îşi dea seama de aceste probleme, începând din anii '70. În 1972, Paul al VI-lea a dat câteva învăţături despre diavol care au şocat biserica şi media. Ioan Paul al II-lea a continuat şi a explicat necesitatea exorcismului, el însuşi exorcizând în timpul pontificatului", explică exorcistul.