Evenimentul Zilei > Actualitate > Acest soi de porumb a câștigat trofeul pentru „Porumbul de Aur”. Fermierul a avut o recoltă record
Acest soi de porumb a câștigat trofeul pentru „Porumbul de Aur”. Fermierul a avut o recoltă record

Acest soi de porumb a câștigat trofeul pentru „Porumbul de Aur”. Fermierul a avut o recoltă record

La a IV-a ediție a Congresului Fermieri pentru Fermieri, eveniment dedicat membrilor APPR, dar şi specialiştilor din domeniu, care a avut loc în data de 30 ianuarie 2019, a fost decernat Trofeul „Porumbul de Aur 2018”.

Conform Cotidianul Agricol, „la categoria irigat, câştigător a fost Mihai Solomei de la Agricost – Insula Mare a Brăilei cu o producție record de 22.609 kg/ha, obţinută cu hibridul Pioneer PR32F73”.

„PR32F73 este un hibrid simplu, semitimpuriu cu o excepţională adaptabilitate și stabilitate. Este caracterizat prin toleranţă la secetă, rezistenţă bună la frângere şi cădere dar şi „stay green” foarte bun. PR32F73 face parte din grupa de maturitate FAO 390 şi oferă producții stabile și sigure.

Suntem cel mai mare furnizor de hibrizi de porumb din lume, dar în acelaşi timp suntem şi cel mai mare furnizor de hibrizi de înaltă calitate şi performanţă în producţie, iar PR32F73 cu producţia record de 22.609  kilograme la hectar a demonstrat acest lucru”, a subliniat Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience – Divizia de Agricultură a DowDuPont.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: