Studenții  Colegiului Magdalena din Oxford au votat pentru eliminarea portretului Reginei din camera comună. Motivul îndepărtării portretului este acela că „reprezintă istoria colonială recentă”. Studenții vor înlocuirea acestuia cu „o lucrare de arta  sau a altor oameni care să-i inspire”, a scris Daily Mail.

Studenții din Oxford au hotărât să scoată un portret al reginei din camera lor comună pentru că „reprezintă istoria colonială recentă” și ar face pe unii oameni să se simtă nepoftiți.

Membrii Sălii Comune de la Colegiului Magdalena, un comitet care este alcătuită din absolvenți, au adoptat măsura cu o majoritate substanțială. Un student  a făcut un remarcă ironică comentând votul comitetului:

 „Patriotismul și colonialismul nu sunt cu adevărat separabile”.

Comitetul va analiza acum înlocuirea portretului cu „o lucrare de artă sau al altor persoane relevante” și va supune la vot orice reprezentare viitoare a Familiei Regale.

Un student a susținut că această acțiune a fost „ca să-i faci pe oameni să se simtă bineveniți”, conform procesului verbal al comitetului văzut pe blogul Guido Fawkes.

Hotărârea comitetului a declanșat reacții puternice

Hotărârea comitetului adeclanșat o reacție dură a unui regalist care a declarat marți:

 „Într-o eră în care dezbaterile fără nici o bază sau argument și anularea culturii sunt puternice, a anula pur și simplu regina și o clasifică ca simbol al colonialismului – atât de des folosit ca un sinonim al rasismului – acest lucru trimite un mesaj grav care va înfuria cu siguranță.

Mai mult decât atât, este insensibil din punct de vedere cultural ca un comitet având atât de mulți studenți internaționali să caute să elimine un simbol național dintr-o instituție britanică.‟

„Moștenirea culturală a tuturor națiunilor are dreptul să fie respectată, iar o cameră comună care nu o face nu poate pretinde a fi inclusivă”, a mai adăugat studentul regalist.

„Regina a fost un pionier al anti-rasismului într-o epocă de segregare și apartheid. Dați-vă seama că încercați să-l denigrați pe actualul monarh‟, a scris Samantha Smith, pe Twitter.