Evenimentul Zilei > Actualitate > Portretul unei familii „netradiționale”: Ei sunt pedofilii nemți care racolau minori la Gara de Nord
Portretul unei familii „netradiționale”: Ei sunt pedofilii nemți care racolau minori la Gara de Nord

Portretul unei familii „netradiționale”: Ei sunt pedofilii nemți care racolau minori la Gara de Nord

Daniel Otto și Matthias Mundin, cuplul de homosexuali nemți condamnați recent în primă instanță pentru acte sexuale cu minori, cer înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu o măsură mai blândă.

Tribunalul București va lua în discuție pe data de 1 august cererea celor doi homosexuali pedofili, plasați în arest la domiciliu pe strada Ileana Cosânzeana din Capitală. Cei doi au primit pe data de 9 iunie condamnarea pe fond: Daniel Otto a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare, în timp ce Matthias Mundin a fost condamnat la 4 ani de închisoare, ambii pentru infracțiunea de folosire a prostituției în formă continuată.

În 2015, cei doi au fost prinși după o amplă operațiune în care procurorii DIICOT au avut sprijinul autorităților din Elveția și Germania. Nemții Daniel Otto și Matthias Mundin, alături de elvețianul Reto Simon Wenk (n.r. – cu privire la care cauza s-a disjuns), obișnuiau să întrețină relații sexuale cu minori de la un centru de plasament, pe care îi ademeneu cu bani, droguri sau telefoane mobile în zona Gării de Nord și pe care îi și fotografiau în ipostaze indecente în apartamente închiriate. Surprinși în exclusivitate de EVZ la ieșirea din Tribunalul București, cei doi pedofili nemți au făcut tot posibilul să își ascundă fețele.

Arest la domiciliu lângă o școală

Otto și Mundin s-au prezentat la termenul de ieri la instanță pentru înlocuirea măsurii preventive, însă translatorul de limbă germană nu a fost prezent, iar cauza s-a amânat. Pedofilii formează acum o familie „netradițională”, după ce s-au logodit în arest preventiv. Ei au scăpat de pușcărie în luna februarie și locuiesc împreună.

Tot atunci, Otto și Mundin au cerut instanței să le stabilească un program pentru a putea să mai iasă totuși din casă. „Încuviințează inculpaților (…) să părăsească imobilul situat în București, str. Ileana Cosânzeana nr. 25 (…) pentru a se deplasa: 1.) la biserică (Parohia Evanghelică) pentru două ore, respectiv: duminica, începând cu ora 10:00, și joia, începând cu ora 15:00; 2.) la medic și la dentist, câte o dată pe săptămână, maxim trei ore (…) 3.) la Supermarketul Carrefour pentru două ore, sâmbăta, începând cu ora 17:00”, se arată în minuta Tribunalului București din data de 27 februarie.

Coincidență sau nu, imobilul situat pe strada Ileana Cosânzeana din Capitală este gard-în-gard cu Școala gimnazială nr. 280.

Sex cu băieți de 11-16 ani

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2013-2015 inculpații Matthias Mundin, Daniel Otto și Reto-Simon Wenk au racolat, din zona Gării de Nord, minori, instituționalizați într-un centru de plasament, cu vârste cuprinse între 11-16 ani, și în schimbul unor sume de bani, au întreținut relații sexuale cu aceștia, activitățile fiind uneori fotografiate sau filmate și apoi stocate în sisteme informatice și transmise prin intermediul internetului. „Cu prilejul percheziției domiciliare în locuința inculpaților Matthias Mundin și Daniel Otto au fost identificați mai mulți minori precum și droguri de risc”, potrivit DIICOT.