Și Porsche va avea un motor tri-turbo. Alimentat cu benzină

Și Porsche va avea un motor tri-turbo. Alimentat cu benzină

Clasicul motor boxer cu șase cilindri, care animă legendarul model Porsche 911, va fi ajutat, în viitorul apropiat, de un sistem de supraalimentare cu trei turbine, similar celui lansat deja de BMW.

2012 este anul motorului tri-turbo.

După ce BMW a lansat un turbodiesel dotat cu un sistem cu triplă supraalimentare, a venit rândul mărcii Porsche să pregătească ceva similar, anunță presa internațională de specialitate.

Clasicul motor boxer cu șase cilindri, care animă legendarul model Porsche 911, va fi ajutat, în viitorul apropiat, de un sistem de supraalimentare cu trei turbine, asemănător conceptual celui inserat de BMW pe noua gamă M Performance.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spre deosebire de BMW, Porsche va utiliza această cucerire tehnologică pentru un motor de 3.8 litri alimentat cu benzină.

Noul sistem cu trei turbine îl va înlocui pe cel cu numai două și va fi alocat inițial versiunii 911 Turbo, care urmează a fi prezentată în a doua jumătate a anului.

Neoficial, puterea dezvoltată de supermodelul Porsche 911 dotat cu motorul tri-turbo va atinge 525 de cai-putere (atât cât oferea vechea versiune Turbo S).