Ponturi pentru a scăpa de stres. Cum reușești să te deconectezi de la presiunea psihică zilnică

Ponturi pentru a scăpa de stres. Cum reușești să te deconectezi de la presiunea psihică zilnică Sursa foto: arhiva EVZ

Toate persoanele pot resimți stresul la un moment dat în viața lor. Dar, dacă te simți mai nervos decât de obicei, ar putea fi timpul să observi care sunt factorii din viața ta care te fac să te simți așa.

NHS afirmă că stresul poate provoca multe simptome care să îți afecteze comportamentul. Nu este ușor să recunoști atunci când stresul este motivul pentru care te simți sau te comporți diferit. Terapeutul nutriționist Hannah Braye a spus că dacă săriți peste pofta de alimente dulci și carbohidrați, ați putea să scăpați inclusiv de stres.

Creșterea nivelului de stres

Hannah a spus că evitarea băuturilor și gustărilor dulci și a consumului de mese regulate, care conțin carbohidrați și proteine, este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a trece peste o perioadă stresantă. Mulți oameni fac exerciții fizice ca o formă de ameliorare a stresului. Cu toate acestea, exercițiile în perioadele de stres ridicat poate face mai mult rău. 

Stresul combinat cu nopțile fără somn, consumul de alcool și consumul de alimente bogate în zahăr s-a dovedit a avea un efect dăunător asupra florei intestinale. Prin urmare, completarea dietei cu bacterii vii poate ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale și la îmbunătățirea funcției imunitare. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Atunci când sunteți stresat și îngrijorat, este dificil să oprești aceste gânduri. Deși ai un program plin, este important să aloci măcar 10 minute în fiecare zi pentru a te concentra pe liniștirea minții. „Încercați să faceți o plimbare prin parc în pauza de prânz, să descărcați o aplicație care vă oferă scurte meditații ghidate sau să mergeți la un curs de yoga”, a spus ea.

Hannah a spus că atunci când corpurile noastre sunt stresate, există nevoia de anumiți nutrienți. „Acestea includ vitaminele B, vitamina C, magneziu și potasiu. Prin urmare, este important să obținem mai multe din acestea prin dieta noastră", a spus ea. 

Cofeina este o decizie proastă

În încercarea noastră de a ne relaxa, stresul ne poate face să ne simțim epuizați, a spus Hannah.  Cu toate acestea, a ajunge la stimulente precum cofeina și alcoolul este o idee proastă, a spus expertul. „Cofeina poate amplifica producția de cortizol, chiar și la câteva ore după ce a consumat-o, iar alcoolul și alte droguri ne pot afecta starea de spirit interferând cu neurotransmițătorii noștri și reducând absorbția nutrienților importanți (de care avem nevoie mai mult în perioadele de stres)”, a adăugat Hannah.

Când suntem obosiți, mecanismele noastre de adaptare sunt reduse, ceea ce face situațiile deja stresante de 10 ori mai grele, a spus Hannah. Dacă simțiți că stresul nu poate fi ținut sub control, atunci este important să solicitați sfatul medicului, potrivit The Sun.