Întrebat de presă cum comentează propunerile unor lideri PDL ca Opoziţia să depună moţiune de cenzură pe tema implicării guvernului în procesul în care Adrian Năstase riscă să fie condamnat la doi ani de închisoare cu executare, Ponta a apreciat că “este dreptul PDL de a face motiune de cenzura si dreptul parlamentului de a decide".

"E o prostie şi o minciună, eu am luat toate măsurile legale ca lucrurile să se desfăşoare normal", a arătat Ponta.

El a admis că în cazul Balaban Grajdan, demis de la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii şi urmărit penal de DNA pentru retragerea instituţiei în dosarul Trofeul Calităţii a făcut o mare greşeală numindu-l la recomandarea unui coleg de partid al cărui nume a evitat însă să-l precizeze.

"Numirea lui Grăjdan a fost cu ghinion. Eu plătesc politic pentru această numire. Am cerut propuneri de oameni care au lucrat în sistem. Nu am vrut să numesc oameni care nu au lucrat niciodată. (…) Eu sunt cel care răspund politic pentru numiri. Trebuie să răspund şi când ascult sfaturi proaste. În mod sigur nu mi l-a propus domnul Năstase. Am avut grijă să-i transmit toate gândurile bune colegului care mi l-a propus şi motiv pentru care nu-i mai ascult alte sfaturi. Când eşti şef răspunzi şi pentru alţii", a mai spus Ponta.

Premierul a mai precizat că a cerut noii conduceri a ISC să verifice legalitatea actelor emise de fostul şef al instituţiei.

"Am cerut noii conduceri să verifice legalitatea emiterii oricărui act de domnul Grăjdan şi cât mai repede, preferabil astăzi, să confirme actele legale şi să le infirme pe cele ilegale", a mai afirmat liderul PSD.