Ponta îl avertizează pe Ungureanu: Să nu accepte acest şantaj al PDL, UNPR şi UDMR

Ponta îl avertizează pe Ungureanu: Să nu accepte acest şantaj al PDL, UNPR şi UDMR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, a făcut apel la premierul Mihai-Răzvan Ungureanu să nu “cedeze şantajului" partidelor din coaliţie şi să le dea bani de la alte capitole bugetare primarilor acestor formaţiuni. El a susţinut că, prin alocarea pe această cale a unor bani, se încalcă legea bugetului de stat, legea răspunderii ministeriale şi legea penală.

Ponta a pretins că, de două săptămâni, are informaţii conform cărora primarii PDL şi UNPR ar urma să primească bani pentru campania electorală, “existând presiuni uriaşe în acest sens".

“Îi adresez un avertisment premierului Ungureanu să nu accepte acest şantaj al PDL, UNPR şi UDMR de a lua bani din celelalte capitole bugetare pentru a da practic o mită electorală din bani publici la preşedinţii de Consilii Judeţene şi primari. Nu pot decât să-l încurajez să reziste la acest şantaj. E profund imoral şi ilegal modul în care cei de la putere mai speră să obţină un scor bun", a spus liderul PSD.

El a mai susţinut că ştie de la primari PDL şi UNPR “că le este ruşine să mai candideze" din partea acestor partide şi, pentru a compensa aceasta, cer bani pentru acţiuni în teritoriu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ponta a mai spus că ştie “de la primarii pe care îi racolează dl Oprea" că s-ar intenţiona oferirea a 4,6 miliarde de lei pentru fiecare primar şi 25 de miliarde de lei pentru fiecare preşedinte de CJ. Târguiala n-a ajuns încă la deputaţi şi senatori, a mai precizat liderul PSD.

“Asta înseamnă că banii publici se duc să fie furaţi sau să se cumpere voturi în campanie de Flutur, Scripcaru şi Onţanu. Şi cei care vor semna o astfel de HG, şi îi solicit premierului Ungureanu să nu cedeze la acest şantaj, precum şi cei care au cerut ilegal aceşti bani vor răspunde în faţa legii", a afirmat Ponta.