Ponta continuă pe tema Consiliului European: Se vrea în fața celor două camere legislative pe 12 iunie

Ponta continuă pe tema Consiliului European: Se vrea în fața celor două camere legislative pe 12 iunie

Reprezentanţiii USL în Birourile permanente ale celor două Camere au fost mandataţi să solicite convocarea Parlamentului după alegerile locale din 10 iunie pentru a stabili mandatul de reprezentare a României la Consiliul European, a declarat, astăzi, premierul Victor Ponta.

"Urmează să aibă loc mâine (marţi - n.r.) şedinţa Birourilor permanente reunite. Azi (luni - n.r.) am discutat cu colegii care fac parte din Birourile permanente şi împreună am decis ca propunerea USL să fie reunirea celor două Camere imediat după alegerile din 10 iunie, probabil pe 12 sau pe 13 iunie", a spus Ponta.

El a explicat că s-a preferat mai întâi încheierea campaniei electorale, convocarea Parlamentului pentru a stabili mandatul de reprezentare la Consiliul European urmând să se facă imediat după alegeri, cam pe 12 iunie. Ponta a spus că decizia Parlamentului referitoare la mandatul de reprezentare nu poate fi anticipată, el precizând că Guvernul nu mai este "şeful" Parlamentului. "Nimeni nu poate anticipa ce va decide Parlamentul. Eu m-am adresat în baza articolului 107 din Constituţie şi Dreptului constituţional. Ce va decide Parlamentul nu pot să vă spun, Guvernul nu mai e şeful Parlamentului, ci invers", a spus Ponta. El a mai precizat că USL va stabili la grupurile parlamentare ce va cere plenului reunit al Parlamentului. Premierul Victor Ponta cere, în scrisoarea adresată Parlamentului, să prezinte în plenul comun o declaraţie privind problemele aflate pe agenda UE. El nu solicită însă ca Legislativul să adopte o decizie privind mandatul şi reprezentarea României la Consiliul European. "Faţă de importanţa temei în discuţie, îmi exprim dorinţa şi vă rog să fiţi de acord ca această declaraţie să o prezint în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului", se mai arată în scrisoarea premierului Ponta. CITIȚI ȘI:

  • Bruxelles nu face concesii în disputa Băsescu - Ponta: La Consiliul European va fi un singur scaun. Să decidă între ei
  • Cristian Diaconescu: La Consiliul European trebuie să meargă Traian Băsescu. Victor Ponta: Eu nu am încredere în asemenea sfătuitori
  • Vocea României la Bruxelles: Băsescu sau Ponta?
  • Ponta cheamă 322 împotriva lui Băsescu

Ne puteți urmări și pe Google News