Ponta câştigă cu "ajutor" liberal contra lui Antonescu

Ponta câştigă cu "ajutor" liberal contra lui Antonescu

ALEGERI 2012. Bătălia pentru nominalizarea candidatului la primăria sectorului 6 este pe cale de a fi câştigată de Gabriel Mutu (PSD) susţinut, în dauna liberalului Rareş Mănescu, şi de PNL Bucureşti.

După luni întregi de negocieri întense şi dispute subterane, omul lui Victor Ponta- Gabriel Mutu - are prima şansă să fie desemnat candidat USL la primăria sectorului 6 în competiţia cu favoritul lui Crin Antonescu- Rareş Mănescu.

"Domnul Rareş Mănescu a mai crescut şi el în sondaje, dar nu este clar dacă îndeajuns pentru a ne convinge că va reuşi să câştige acest sector. Nu am convenit însă nimic definitiv", a declarat Ecaterina Andronescu, liderul interimar al filialei PSD Bucureşti.

PSD a luat faţa PNL în bătălia pentru nominalizarea candidatului pentru sectorul 6 - considerată a fi singura cu şanse de a fi smulsă PDL- şi cu aportul consistent al unei aripi liberale, care nu se află sub controlul lui Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rareş Mănescu, trezorierul PNL, nu era dorit candidat la 6 de gruparea Chiliman-Moisescu, care domină organizaţia PNL Bucureşti. Un eventual succes al acestuia la locale ar redeschide pe alte poziţii lupta pentru şefia organizaţiei PNL de Bucu­reşti.

În plus, gruparea Chiliman-Moisescu susţine un apropiat al său -Dan Cristian Popescu-pentru candidatura de la sectorul 2. În USL, negocierea a fost următoarea: dacă PNL ia sectorul 2, PSD obţine 6. Şi invers.

"La sectorul 2, va merge cel mai bine plasat în sondaje, adică domnul Cristian Popescu", este convinsă Ecaterina Andornescu. Chiliman a preferat să obţină sectorul 2, astfel că omul lui Antonescu care îşi făcea calcule pentru sectorul 6 a fost sacrificat. Decizia ca PSD să fie cel care pune candidatul la sectorul 6 urmează să fie oficializată azi, cel târziu mâine. USL îşi va prezenta candidaţii la alegerile locale sâmbătă.

Înainte de revenirea lui Piedone, candidatura lui Mănescu la 6 în numele USL era aproape bătută în cuie. PSD era dispus să renunţe la sectorul 6 şi să accepte 2 deoarece sperau să-l convingă pe primarul Neculai Onţanu să plece de la UNPR. Acest lucru nu s-a întâmplat. SECTORUL 2

Un candidat "garantat" de Tăriceanu

Un semn că la nivelul USL s-a finalizat împărţirea candidaţilor pe sectoare este şi faptul că liberalul Dan Cristian Popescu a început deja să împartă pliante electorale. El se prezintă drept candidatul USL la primăria sectorului 2 şi se laudă că îl are de partea sa pe Călin Popescu Tăriceanu în calitate de "garant". PNL va mai desemna candidatul la sectorul 1 (Andrei Chiliman), PC la 4 (Cristian Popescu Piedone), iar PSD la 3 (Robert Negoiţă), 5 (Marian Vanghelie) şi 6 (Gabriel Mutu). "Rareş Mănescu nu a crescut îndeajuns pentru a ne convinge că va reuşi să câştige primăria sectorului 6.“ ECATERINA ANDRONESCU, preşedinte interimar PSD Bucureşti Citiți și:

  • PNL susține candidatura lui Piedone la sectorul 4. Antonescu: Îl voi ajuta pe domnul Geani să înţeleagă
  • Candidatul PC la Primăria Sectorului 6, anchetat de ANI la averea secretă