Polițistul care a omorât-o pe Raisa a fost din nou audiat: „A recunoscut. S-a trezit cu o bubuitură”

Polițistul care a omorât-o pe Raisa a fost din nou audiat: „A recunoscut. S-a trezit cu o bubuitură” Sursă: Arhivă EVZ

„Era înmărmurit, a dat ture lungi pe hol”, a spus avocatul familiei Raisei despre agentul de poliție care a fost audiat din nou joi, 20 ianuarie, în legătură cu accidentul mortal pe care l-a provocat în Sectorul 1 din Capitală. Potrivit poziției lui Adrian Cuculis, polițistul regretă cele întâmplate și a recunoscut, în fața oamenilor legii, că se deplasa cu viteză mare și nu se afla în misiune.

Agentul de poliție care este judecat pentru omor din culpă a ajuns din nou în fața procurorilor. Bărbatul a fost audiat și în prezența avocatului familiei Raisei, fetița care a murit în urma tragicului eveniment rutier. La finalul declarațiilor oferite oamenilor legii, Adrian Cuculis a vorbit despre poziția polițistului.

Ce a spus polițistul la audierile de joi

„Era înmărmurit, a dat ture lungi pe hol. Puţine cuvinte, declaraţia a fost scurtă. A rezumat că în ziua respectivă nu se afla în misiune. Girofarul îl avea pornit pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui şi nu în ultimul rând, în momentul producerii accidentului, el spune că pur şi simplu nu a văzut nimic, nu şi-a dat seama. Nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia de un alt participant la trafic”, a transmis Adrian Cuculis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Polițistul ar fi recunoscut, de asemenea, că a primit o geacă de la un coleg de-al său, dar nu pentru a mușamaliza faptele, ci pentru a nu fi linșat de românii de la fața locului. Bărbatul a spus că nu deținea cunoștințele necesare pentru a oferi primul ajutor victimelor și nici nu își amintește când și unde a susținut cursul de conducere defensivă.

Cursul de conducere defensivă - „doar în niște scripte”

„A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte. (...)

Nu a văzut absolut nimic, s-a trezit cu o bubuitură, după care a pus frână. El în continuare merge pe aceeaşi ipoteză că el a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede foarte clar că fetiţele mergeau încet şi abia ulterior au luat-o la fugă.

Avocatul familiei Raisei: „El spune că nu ar fi fost un schimb de geacă”

A fost o întrebare adresată de către mine şi a spus că era atent, singurul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici: avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta. Nu a putut să precizeze cât era viteza. Cert este că, în momentul de faţă, din declaraţii reiese clar că au venit colegii lui la faţa locului şi el spune că totuşi că acel schimb de geacă, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat acea geacă ca să îl acopere, să nu îl linşeze acolo”, a spus avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, după audieri.