Cazul Raisa ajunge pe masa judecătorilor. Se cer despăgubiri uriașe. Noi dezvăluiri despre polițist

Cazul Raisa ajunge pe masa judecătorilor. Se cer despăgubiri uriașe. Noi dezvăluiri despre polițist Sursa: Arhiva EVZ

Familiile celor două fetițe care au fost victimele unui accident provocat de un agent de poliție în Sectorul 1 din București au decis să acționeze în instanță astfel încât întreaga tragedie ajunge pe masa judecătorilor. Părinții copilelor vor să se facă dreptate. Sume uriașe de bani vor fi cerute sub formă de despăgubiri de către tații și mamele celor două copile, potrivit avocatului care îi va reprezenta.

Au trecut șase zile de la accidentul din București, în urma căruia Raisa, o fetiță în vârstă de 13 ani, și-a pierdut viața, iar prietena sa, în vârstă de 11 ani, a suferit răni și a fost transportată la o instituție medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. Întregul caz ajunge pe masa judecătorilor, familiile celor două minore hotărând să îl dea în judecată pe autorul tragicului eveniment.

Polițistul care a provocat accidentul, cu ochii-n telefon

Astfel, pe lângă procesul penal pentru ucidere din culpă deschis pe numele agentului de poliție cu pricina, judecătorii vor mai judeca și alte două procese civile, intentate de părinții celor două fetițe.

Ancheta din cadrul procesului penal continuă, surse citate de TVR susținând că agentul de poliție urmează să fie audiat, din nou, joi dimineață. Potrivit declarațiilor persoanelor aflate sub protecția anonimatului, există mărturii potrivit cărora polițistul se uita pe telefonul mobil în momentul în care a comis accidentul din apropierea Secției 5 de Poliție.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Văzând și eu înregistrarea, așa pare că nu era pregătit să ofere prim ajutor în situația unui accident. Polițistul avea această obligație să fie pregătit și pentru astfel de situație de criză. Din ceea ce am văzut în spațiul public, nu era tocmai pregătit”, s-a exprimat ministrul de Interne, Lucian Bode, cu privire la eveniment.

Părinții cer despăgubiri de 7 milioane de euro

Avocatul părinților celor două familii, pe nume Adrian Cuculis, a transmis că părinții fetițelor accidentate vor solicita în instanță despăgubiri de la polițistul cu pricina. Astfel, familia Raisei cere despăgubiri în valoare de 6 milioane de euro, iar familia minorei internate în spital solicită o sumă de 1 milion de euro.

„Zilele următoare cererea pe care o vor înainta Parchetului și instanței e de constituire ca parte civilă la plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul Raisei. Iar în partea cealaltă se gândește familia la 1 milion de euro pentru fracturile suferite și traumă”, a declarat Adrian Cuculis pentru sursa citată.