Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițist înjunghiat la Eforie. Focuri de armă pentru prinderea agresorului
Polițist înjunghiat la Eforie. Focuri de armă pentru prinderea agresorului

Polițist înjunghiat la Eforie. Focuri de armă pentru prinderea agresorului

Importante forțe de ordine s-au mobilizat în căutarea agresorului unui polițist înjunghiat la Eforie. Pentru capturarea lui s-au tras focuri de armă.

Șeful Inspectoratului Județean al Poliției, Constanța, chestorul Adrian Glugă, adjunctul acestuia, comisar șef Marian Nucu,  au ajuns la Eforie. Zeci de criminaliști, mascați ai Serviciului de Acțiuni Speciale și alte forțe de ordine au fost mobilizați în stațiune. Cu toții  caută un individ care a înjunghiat un agent de la Poliția Eforie.

Un bărbat a alertat poliția, în această seară,  sunând la 112. El a reclamat că, pe strada Margaretei, un individ  făcea scandal, striga în gura mare, intenționând să spargă un autourism  parcat. În scurt timp, la fața locului a ajuns o patrulă de serviciu, cu doi polițiști, de la Eforie.

Cei doi agenți au încercat să stea de vorbă cu individul, un bărbat de 42 de ani, posibil, cu afecțiuni psihice. Acesta nu  a vrut să se legitimeze. Au încercat să îl imobilizeze, dar individul ar fi opus rezistență. A devenit extrem de violent, a scos un cuțit din buzunar și l-a înjunghiat în abdomen pe unul dintre polițiști. Apoi, a luat-o la fugă și a dispărut în noapte.

 

Arma atacatorului, un cuțit de bucătărie

Cei doi agenți de poliție au alergat în urmărirea lui. Unul dintre ei a folosit pistolul și a tras două focuri de avertisment în aer. Oamenii au sunat, între timp, la Serviciul de Ambulanță Consanța. Polițistul înjunghiat în abdomen a fost transportat la Urgența Spitalul Județean de Urgență Constanța, unde primește ingrijiri medicale. Este conștient, stabil, fiind în afara pericolului, au declarat, pentru EVZ, colegii lui.

Agresorul este căutat, la această oră, de importante forțe de ordine, mobilizate de conducerea IPJ Constanța. După ce l-a înjunghiat pe polițist, agresorul a aruncat cuțitul pe stradă, și a fugit. Este o un cuțit de bucătărie, cu o lamă de 8-10 centimetri, conform unor surse de la fața locului. Bărbatul a fost identificat, fiind vorba de un localnic cu dublă cetățenie, română și americană. Nu are antecedente penale, fiind cunoscut doar pentru tulburarea ordinii publice.

A fost prins, la scurt timp, înainte de miezul nopții. Era pe faleza stațiunii Eforie. Bărbatul a opus rezistență, dar a fost rapit încătușat. El este cercetat pentru ultraj.