Evenimentul Zilei > Politica > Alertă la Timișoara! Primarul Dominic Fritz a fost „atacat” cu dovleci și lumânări. Rivali de temut
Alertă la Timișoara! Primarul Dominic Fritz a fost „atacat” cu dovleci și lumânări. Rivali de temut

Alertă la Timișoara! Primarul Dominic Fritz a fost „atacat” cu dovleci și lumânări. Rivali de temut

Reprezentanții PNL Timișoara au reacționat într-un mod inedit pentru a protesta față de problemele pe care le are orașul de pe Bega cu privire la apa caldă și încălzire. Duminică seara, ei s-au deplasat în fața primăriei conduse de Dominic Fritz și au adus dovleci și lumânari aprinse pentru a scoate în evidență că Timișoara nu are apă caldă și căldură de trei zile.

Protestul lor a coinicis cu ziua în care unii români au organizat diverse acțiuni de Haloween, sărbătoarea de origine celtică, preluată azi de multe popoare din lumea occidentală.

Primăria Timişoara a fost numită de liberali „primăria groazei”, iar lumânările și dovlecii sculptaţi au fost aşezați la intrarea în instituţie, conform news.ro.

„Primăria groazei. Spitale îngheţate, şcoli închise din lipsa căldurii, zeci de mii de timişoreni în frig. Asta reprezintă o reţea de termoficare pusă pe butuci. Am sărbătorit Halloweenul în faţa Primăriei Timişoara.

Primarul Fritz şi profesionistul viceprimar Ruben Laţcău dovedesc pe zi ce trece cât de incompetenţi sunt. Soluţia pentru Colterm există, dar administraţia USR-PLUS a Primăriei Timişoara nu cunoaşte legea. P.S. S-au respectat regulile pentru prevenirea Covid-19”, au transmis liberali pe Facebook.

Timișoara n-are apă caldă și încălzire de 3 zile

Amintim că timişorenii nu au avut încălzire şi apă caldă trei zile din cauza datoriilor pe care societatea de termoficare Colterm le are către furnizorul de gaze E.ON.

foto: Facebook – Dominic Fritz

Actualul contract de furnizare de gaze semnat de primarul Dominic Fritz cu o altă firmă se încheie luni, la ora 7:00. Totuși, există posibilitatea prelungirii acestuia.

În urmă cu trei zile, Dominic Fritz anunța că a reuşit să ajungă la prelungirea contractului de furnizare a gazului pentru Colterm. El cerea „chiar demiteri de directori şi şefi″ din societatea de termoficare, din cauză că nu au asigurat comunicarea cu abonaţii şi informarea acestora în privinţa reînceperii furnizării căldurii.

„Datoria mea ca primar este să deschid toate uşile pentru rezolvarea acestei crize pentru a rezolva problema încălzirii timişorenilor racordaţi la Colterm, la Bucureşti şi oriunde există o soluţie. Astăzi sunt la Bucureşti pentru a mă întâlni cu furnizori de gaz care vor să ajute Timişoara, după ce negocierile cu E.ON au eşuat.

Sunt recunoscător celor care întind o mână de ajutor oraşului şi înţeleg perfect în ce situaţie suntem din cauza datoriilor istorice ale Colterm şi a crizei creşterii istorice a preţului la gaz″, transmitea primarul Timișoarei Dominic într-un comunicat de presă.