PNL se opune taxei pe solidaritate. Rareș Bogdan dă asigurări că nu va exista: „Să devenim prietenoși cu companiile”
- Ionel Sclavone
- 14 decembrie 2021, 14:20
Taxa pe solidaritate propusă de PSD și UDMR, pentru impozitarea firmelor cu cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, nu va fi acceptată de PNL.
PNL nu susține introducerea acestei controversate taxe, dorită de politicienii din PSD și UDMR. Taxa pe solidaritate nu este agreată de liberali. În opinia acestora, o astfle de taxă va avea efecte negative asupra economiei.
Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan a subliniat că o astfel de taxă nu va fi introdusă. El a precizat că deși există discuții la nivelul coaliţiei cu privire la nivelul impozitului pe care trebuie să-l plătească anumite companii, nu se va ajunge la o suprataxare a companiilor, după cum relatează publicația Capital.
„Partidul Naţional Liberal a susţinut de la început că nu este de acord cu introducerea de noi taxe sau cu suprataxarea. La şedinţa coaliţiei de luni (13 decembrie – n. red.) nu s-a discutat despre taxa de solidaritate”, a precizat Rareș Bogdan.
PNL se opune introducerii de noi taxe
El a precizat că au fost discuții pe subiectul taxării companiilor însă nu s-a căzut de acord asupra introducerii unei taxe de solidaritate.
„Nu va exista această taxă de solidaritate. Noi am spus de la început că nu suntem de acord cu suprataxări sau introducere de noi taxe. Sigur că vom purta o discuție, nu e nicio problemă să purtăm o discuție legată de impozitul pe care anumite corporații / companii îl plătesc în România și aceleași companii… respectiv profitul declarat în România și cel declarat în alte țări. Dar e o discuție, nu s-a luat o decizie. Nu vor crește impozitele și taxele în următoarea perioadă”, a mai declarat Rareş Bogdan, potrivit b1tv.ro.
PNL are o viziune economică diferită de PSD
Prim-vicepreşedintele PNL mai transmis că există două viziuni diferite la nivelul coaliției de guvernare. El s-a declarat optimist că se va ajunge la un consens, inclusiv cu privire la impozitare. Rareș Bogdan a precizat că, din perspectiva PNL, trebuie să existe un parteneriat cu companiile străine. Acestea trebuie atrase în România, cu noi investiții.
„Sunt două viziuni diferite, dar sunt convins că ne vom înțelege. Ideologiile sunt diferite. E și o chestiune de viziune de dezvoltare. Noi credem că trebuie să sprijinim mediul de afaceri, mai ales cel privat românesc, și că trebuie să ajutăm companiile pentru a trece prin perioada complicată COVID și post-COVID. De asemenea, trebuie să creștem companii care să devină partenere cu companiile străine și să devenim prietenoși cu companiile care, din cauza situației geopolitice, își caută noi zone de confort. Noi trebuie să devenim zona care să absoarbă aceste investiții”, a mai precizat Rareş Bogdan.