Evenimentul Zilei > Politica > PNL, mesaj tranșant pentru USR-PLUS: Anghel Saligny trebuie aprobat. „Nu acceptăm sfidările”
PNL, mesaj tranșant pentru USR-PLUS: Anghel Saligny trebuie aprobat. „Nu acceptăm sfidările”

PNL, mesaj tranșant pentru USR-PLUS: Anghel Saligny trebuie aprobat. „Nu acceptăm sfidările”

Senatorul PNL de Constanța Septimiu Bourceanu a transmis, miercuri, 1 septembrie, că liberalii susțin aprobarea programului de investiții Anghel Saligny cât mai repede. Cu ajutorul acestuia, românii pot să se bucure de drumuri, apă și canalizare, iar amenințările „pe surse” cu ieșirea de la guvernare nu sunt favorabile coaliției de guvernare.

Programul de investiții Anghel Saligny reprezintă o șansă istorică de dezvoltare pentru România, susține senatorul PNL de Constanța Septimiu Bourceanu, care a transmis că liberalii vor ca proiectul să fie aprobat cât mai repede. Prin intermediul acestuia, primarii au acces la 50 miliarde de lei pentru a investi în drumuri, gaze, apă și canalizare, în special în zonele rurale, care nu dispun de aceste facilități.

„Finanțare istorică”: PNL susține aprobarea planului Anghel Saligny

„După zeci de ani, în sfârșit avem posibilitatea să facem ceva concret pentru orașul nostru, pentru județul nostru și pentru țara noastră. Acum avem un proiect care are la bază un document complet susținut de o finanțare istorică. Acest proiect se numește Planul Național de Investiții „Anghel Saligny„.

Sunt 50 miliarde de lei până în 2028, bani pe care primarii și autoritățile locale îi pot accesa pentru drumuri, gaze, apă și canalizare. Sunt lucruri de bază, la care mulți români nu au încă acces. Nu mai vorbim despre birocrația inutilă; nu mai vorbim de cât stăteau primarii noștri pe la ușile ministerelor, cu zilele, pentru a putea spera măcar că proiectul pe care l-au depus are șanse de reușită.

Tot ce trebuie să facem este să susținem ca Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” să devină un act normativ și astfel să poate intra în vigoare. Noi, PNL, susținem adoptarea Planului Național de Investiții „Anghel Saligny” în Guvern cât mai curând posibil. Pentru aceasta avem nevoie de suportul tuturor și, în special, de cel al partenerilor de alianță”, a scris senatorul Septimiu Bourceanu pe Facebook.

Senatorul PNL Septimiu Bourceanu: „Amenințările pe surse nu ajută. Nu acceptăm sfidările”

Liberalul a mai precizat că amenințările referitoare la faptul că USR-PLUS părăsește coaliția de guvernare au ieșit „pe surse” și provoacă prejudicii semnificative asupra guvernării. PNL nu va ceda șantajului, a mai spus Septimiu Bourceanu, punctând că sfidările și atitudinile de forță nu vor fi acceptate.

„Amenințările pe surse cu ieșirea de la guvernare nu ajută deloc coaliția. Provocarea unei crize politice ar fi total iresponsabilă și ne-ar aduce prejudicii grave pe termen lung. O guvernare stabilă înseamnă reforme, o economie consolidată și o luptă eficientă împotriva noului coronavirus.

Așa cum am arătat de-a lungul timpului, noi nu cedăm la șantaj, nu acceptăm sfidările și nici atitudinile de forță. Noi vrem stabilitate pentru că scopul nostru este dezvoltarea și modernizarea României”, a conchis senatorul Septimiu Bourceanu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.