De asemenea, europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susțin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcția de comisar european pentru transporturi.

Eurodeputații din Delegația Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situație fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale.

Conform Regulamenteului de Procedură al Parlamentului European – art. 2. paragraf c – Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarități. Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunțe la bunurile sau acțiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluții financiare pentru a stinge un posibil conflict.

În ultimă instanță, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. „Niciunul dintre acești pași nu s-a parcurs până în acest moment. În consecință, ședinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnați din partea României și Ungariei”, transmit eurodeputații socialiști români.

Delegația română afiliată Grupului S&D consideră că „Rovana Plumb este un candidat serios și bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană”.

Europarlamentarii PSD afiliați Grupului S&D din Parlamentul European sunt: Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda

Cristian-Vasile Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru și Adrian-Dragoș Benea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, din SUA, că „Rovana Plumb are, în continuare, susținerea mea necondiționată”.