Simptomele mușcăturii de ploșniță. Cum scapi de gângăniile nedorite

Simptomele mușcăturii de ploșniță. Cum scapi de gângăniile nedorite Ploșnițe. Sursa foto Dreamstime.

Ploșnițe, insectele care au speriat Europa. Au o mușcătură a căror simptome pot fi destul de grave pentru persoanele vulnerabile. Sunt insecte care cu greu pot fi eliminate din apartamente.

Ploșnițe sau Cimex lectularius și Cimex hemipterus, sunt insecte care fac parte din categoria insectelor parazite, a căror meniu constă în sângele gazdelor.

Ploșnițe, o mare bătăie de cap

Ploșnițele au o formă plată sunt de culoare maro sau brun roșcat și se deosebesc prin faptul că au șase picioare. Insectele adulte nu cresc mai mult de 7 mm, iar exemplarele tinere au o coloratură galbenă sau albă.

Femelele ploșnițe pot depune până la 500 de ouă. Nu au limite în ceea ce privește habitatul. Le putem întâlni la orice pas și pot trăi în toate tipurile de condiții. Fie că vorbim de apartamente, hoteluri de lux sau mijloacele de transport în comun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu au limită când vine vorba de habitat

În linii mari, ploșnițele își duc veacul la aproximativ 3 metri de locul în care dormim și sunt active noaptea. În cursul zilei se ascund în zonele adiacente patului. De-a lungul cusăturilor saltelelor sau a pernelor ori pe scaunele sau în canapelele din dormitor.

Nu este exclus să găsim ploșnițe ascunse și în tăblia patului sau la îmbinările sertarelor mobilierului din dormitor. Fisurile, crăpăturile sau pliurile lenjeriei reprezintă, de asemenea, locuri unde se pot ascunde.

Simptomele mușcăturii de ploșnițe

sursă foto: Arhiva EvZ

Cum recunoști mușcătura de ploșnițe

Cât despre mușcătura de ploșnițe, trebuie precizat că poate afecta orice zonă de piele. Nu au preferințe anume. De multe ori nici nu simțim mușcătura și nici nu dezvoltăm simptome specifice. Dar sunt și excepții.

De regulă, în cazul persoanelor ceva mai sensibile, primele simptome apar imediat după mușcătură de ploșnițe. Dispar după șapte zile. Separat de simptomele specifice, mâncărime și inflație, pot apărea senzații de arsură, umflături care supurează, sau o inflamație roșie pruriginoasă, neagră la vârf, informează Fanatik.

Cum scăpați de ploșnițe

În urma mușcăturilor de ploșnițe nu este exclus să apară mici umflături roșii înconjurate de urticarie. Un alt simptom ar fi prezența erupțiilor papulare sau zone de piele inflamată. Lenjeria poate fi pătată cu mici pete de sânge ca urmare a mușcătorilor sau pete uscate maro-roșiatice care sunt de fapt excremente de ploșniță.

Igienizarea unui apartament afectat de ploșnițe nu este atât de ușoară pe cât am crede. Este nevoie de serviciile unui exterminator profesionist care va aplica soluții profesionale cu efect pe termen îndelungat.