Evenimentul Zilei > Economie > Platformă online pentru plata taxei de traversare a podului Feteşti-Cernavodă
Platformă online pentru plata taxei de traversare a podului Feteşti-Cernavodă

Platformă online pentru plata taxei de traversare a podului Feteşti-Cernavodă

Prin lansarea platformei www.taxa-pod-fetesti.ro se închide cercul de servicii online destinate achitării taxelor de drum în România, a declarat Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). Pe noua platformă se poate achita taxa de pod Feteşti-Cernavodă

Prin platforma www.e-rovinieta.ro e oferă un sistem de gestiune integrat pentru posesorii de autovehicule care achiziţionează rovinieta online, iar acum, prin www.taxa-pod-fetesti.ro, le oferim şoferilor o modalitate simplă şi utilă de plată pentru una sau mai multe treceri la podul de la Feteşti-Cernavodă şi de gestionare eficientă a trecerilor achiziţionate”.

Potrivit UNTRR, pentru a achita online tariful, un şofer trebuie să se înregistreze pe platforma www.taxa-pod-fetesti.ro, să adauge o comandă şi să completeze datele pentru peajul dorit. Plăţile se pot face atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât şi prin bancă, prin ordin de plată.

După confirmarea plăţii, se emite peajul şi se primeşte prin e-mail factura şi datele peajului şi, gratuit, prin SMS, datele peajului emis.

"Comenzile, peajele emise şi facturile se vor putea accesa oricând în cadrul contului de pe platformă. Tarifele de trecere aplicate pe platforma www.taxa-pod-fetesti.ro sunt cele aprobate de CNAIR prin ordinul nr. 162 din 28 aprilie 2015 privind stabilirea tarifului de trecere înregistrat prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei", precizează UNTRR.