Porniţi în lupta cu kilogramele? Iată 6 lucruri obligatorii din planul de slăbire

Porniţi în lupta cu kilogramele? Iată 6 lucruri obligatorii din planul de slăbire

Planul de slăbire nu trebuie să înceapă niciodată cu cele mai „înspăimântătoare” cuvinte: „dietă” și „interzis”. Din acest motiv, de cele mai multe ori nu există rezultatele mult aşteptate.

Fugiţi de diete, alegeţi un plan de slăbire sănătos şi pe termen lung. Încercați planul de slăbire care vă permite să mâncaţi chiar şi grăsimi.

Care este diferenţa între planul de slăbire şi o dietă?

Planul de slăbire te încurajează să te uiți la ceea ce trebuie să mănânci în loc de ceea ce nu ai nevoie. Un plan bun oferă rezultate mult mai bune pe termen lung în comparaţie cu dietele.

Cu ce ​​plan de slăbire să începi?

Planul de slăbire se concentrează pe a mânca bine, în loc să se mănânce puțin. Pentru că dacă mănânci bine - în loc să te privezi - te vei simți mai bine, vei avea mai multă energie, îți vei îmbunătăți perspectivele de sănătate pe termen lung și vei menține greutatea pe care doreşti să o ai.

Mănâncă 5 mese pe zi

Adică trei mese normale și două gustări. Într-un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, cercetătorii au descoperit că bărbații care au mâncat de patru sau mai multe ori pe zi au avut jumătate din riscul de a fi supraponderali comparativ cu cei care au mâncat de trei ori sau chiar mai puțin. Aceasta nu înseamnă însă trei mese și două „gustări” de 900 de calorii.

Mergeţi pe  fibre

„Fibrele sunt cele mai bune alimente pe care le poți mânca atunci când încerci să slăbești”, spune Gay Riley, RD, nutriționist în Dallas și autorul Pocket Personal Trainer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată de ce. Fibra încetinește rata de digestie, ceea ce vă face să vă simțiți plin mai mult și reduce pofta de zahăr. Și pentru că se leagă de alte alimente, fibrele ajută la eliminarea caloriilor din corp.

  • 1 cană din orice cereală cu „tărâțe”
  • 1 cană de fasole gătită
  • 1/2 un avocado

2 până la 4 grame de fibre

  • 1 măr mediu, pere, portocale sau banane
  • 1 cană din orice fruct care se termină cu „fructe de pădure”
  • 1/2 cană de sparanghel gătit, broccoli, varză de Bruxelles, morcovi, conopidă, fasole verde, varză sau spanac
  • 1 uncie (aproximativ o mână) de migdale, arahide, caju sau semințe de floarea soarelui
  • 1 cană de orez brun gătit sau paste din grâu integral sau două felii de pâine integrală.

Puneți limită la amidon

Din 1980, aportul mediu de hrană a crescut cu 500 de calorii pe zi, dintre care aproape 80% pot fi atribuite carbohidraților; în acest timp, prevalența obezității a crescut cu 80%.

Lecție: Mâncați întotdeauna cele mai bogate fibre și cele mai puțin procesate... versiuni ale acestor alimente: pâine integrală, paste și cereale; orez brun în loc de alb; și cartofi întregi, inclusiv în coajă.

Nu calculaţi caloriile

O dietă bună este fără efort. Dacă mănânci frecvent alimentele potrivite, vei elimina foamea și îți vei controla aportul de calorii.

Nu restricționați niciodată consumul de produse. Nu poți mânca prea multe fructe și legume. Cu excepția cartofilor, conțin foarte puține calorii, puțin amidon și multe fibre.

Faceți un efort să mâncați o porție sau două de proteine ​​de bună calitate: iaurt, brânză, lapte, carne de vită, curcan, pui, pește, carne de porc, ouă sau nuci. Veți obține zilnic idealul de 8 grame de leucină, un aminoacid care este esențial pentru stimularea metabolismului și conservarea mușchilor pe măsură ce scăpați kilograme.

Nu te teme de grăsimi

Cercetătorii de la City of Hope Medical Center, din Duarte, California, raportează că bărbații care au consumat o dietă bogată în calorii și bogată în grăsimi au pierdut cu 63% mai multă greutate în 6 luni decât cei care au urmat o dietă cu conținut scăzut de grăsimi cu același număr de calorii.

Înlocuind unele dintre amidonuri cu grăsime - care durează mai mult pentru a fi digerate - vei rămâne plin mai mult timp și vei mânca mai puțin. Subliniați grăsimile sănătoase, nesaturate: în cadrul studiului, persoanele cu dietă bogată în grăsimi au consumat 3 uncii de migdale pe zi.

Nu săriţi micul dejun

Cercetătorii Universității din Massachusetts au descoperit că bărbații care trec peste micul dejun au șanse de 4 1/2 ori mai mari să fie obezi decât cei care mănâncă dimineaţa.

„Micul dejun este ca și cum ai pune foc pe metabolismului tău”, spune Riley, astfel încât corpul tău nu va dori să stocheze grăsimea.

Asigurați-vă că mâncați în termen de 90 de minute de la trezire - bărbații din studiu care au așteptat mai mult și-au crescut șansele de obezitate cu aproape 50%, ptorivit celor relatate de menshealth.