Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Diaconescu ia în calcul o alianță cu USL
Dan Diaconescu ia în calcul o alianță cu USL

Dan Diaconescu ia în calcul o alianță cu USL

Dacă va ajunge să fie "arbitru" în ecuaţia de putere, liderul PP-DD Dan Diaconescu susţine că, în primă instanţă, că va alege "răul cel mai mic, USL". Diaconescu afirmă că el e interesat să-l suspende pe Traian Băsescu şi să se ajungă la alegeri prezidenţiale pe care să le şi câştige. Ulterior, ca un al doilea pas, Diaconescu îşi propune să se lepede de Victor Ponta şi de Crin Antonescu pentru a guverna singur cu ajutorul minoritţilor naţionale şi al migratorilor din Parlament.

"Dacă voi fi în situaţia de a fi arbitru, voi alege, cum se zice, răul cel mai mic: USL-ul. Adică voi ajuta USL-ul să ajungă la putere pentru că pe mine mă interesează să-l suspendăm pe Traian Băsescu", a spus marţi seară, realizatorul TV la B1.

Întrebat dacă se referă acel USL în care "încă mai e Năstase, care i-a închis televiziunea, Diaconsecu a parat punctând că nu se poate alia nici ca să-l lase pe Traian Băsescu la putere.

“Pe mine mă interesează să avem alegeri prezidenţiale, dacă se poate, în acest an. Dacă nu, măcar în martie 2013. Asta îmi cer mie oamenii – noi te vedem pe tine preşedinte, scapă-ne de Băsescu. Eu trebuie să îi ajut", a explicat el.

Totuşi, Dan Diaconescu admite că ar fi o alianţă de conjunctură de care s-ar scutura la momentul potrivit pentru a guverna “singur" cu ajutorul minorităţilor şi migratorilor politici.

"Şi pe urmă, sigur, o să-i scap (pe oameni, n.r.) şi de Ponta şi de Crin Antonescu. Asta va fi etapa a doua. Vreau să precizez ceva: nu vreau să ajung în această situaţie. Eu sper că dacă voi avea în jur de 30 de procente, voi putea guverna singur. Sigur, alături de mine vor fi, ca de obicei, minorităţile. Şi mă voi folosi de migraţia parlamentară. Partidul care se va clasa pe locul întâi, după cum ştiţi, va atrage ca un magnet foarte mulţi trădători din alte partide. Şi atunci mă voi folosi de legea actuală, o lege foarte nocivă, şi voi primi în grupul meu parlamentar atâţia oameni, până o să am 51 la sută, cu tot cu minorităţi. Iar apoi o să dăm o lege prin care o să interzicem migraţia parlamentară, ca ei să nu mai poată pleca nicăieri niciodată şi în felul ăsta să putem guverna câţiva ani buni", a dezvăluit Diaconescu strategia sa politică.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: