Plantele pe care trebuie să le ai în casă în sezonul rece. Fac miracole pentru sănătatea ta

Plantele pe care trebuie să le ai în casă în sezonul rece. Fac miracole pentru sănătatea ta Sursa: Pixabay

Plantele au de cele mai multe ori un efect benefic asupra sănătății tale, acestea având diverse beneficii. De asemenea, ele contribuie și la înfrumusețarea locuinței tale și mai mult, pot fi aliatul perfect în sezonul rece.

Multe locuințe au de suferit în sezonul rece, în special cele care nu beneficiază de o izolație corespunzătoare. În aceste condiții, gradul de umiditate crește, ceea ce poate duce la apariția mucegaiului, extrem de periculos pentru sănătate.

Plantele care absorb umiditatea excesivă

Dacă te confrunți cu umiditatea excesivă în casa ta, poți apela la următoarele plante, un aliat de nădejde în această situație.

Spathiphyllum este un tip de plantă care iubește umiditatea din sol și din aer. Dacă o ai în locuința ta, ea va absorbi cu rapiditatea particulele de apă din aer, reducând semnificativ umezeala. În acest fel ea se va dezvolta armonios.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de plantlife love _1 ⋒🌿⋒ (@plantlifelove_1)

Chamaedorea arată ca un palmier pitic. El preferă locurile umede și luminoase. O poți pune și în unele zone mai întunecate, tocmai pentru că sunt cele mai umede.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Floreria Solo Tú (@solotu.floreriayplantas)

Iedera este un nou tip de plantă ce va face minuni în locuința ta pe timpul sezonului rece. Aceasta este o plantă curgătoare și poate fi pusă într-un ghiveci suspendat. Fiind la înălțime, ea absoarbe toți vaporii de apă ce se ridică spre tavan, locul cel mai cald și umed din casă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de greenstant (@greenstantromania)

Feriga. Și aceasta este o plantă ce te ajută să scapi de umiditate. Ea va ajuta la reglarea umezelii și va crea un aer cât mai confortabil pentru om.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Floraria NON STOP Natalie (@florarianonstopnatalie)

Tillandsia este o plantă epifită ce nu prezintă sistem radicular, mai exact în mediul natural crește pe scoața copacilor, iar rădăcinile ei sunt aeriene, nu ca la plantele obișnuite. Astfel, ea se hrănește îndeosebi cu apa și nutrienții din aer, fiind ideală pentru orice cameră în care umiditatea e crescută, potrivit adelaparvu.com.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de しろさん (@shiroplant)

Deși afară este rece, pentru a combate umezeala e de asemenea nevoie ca locuința să fie foarte bine aerisită. Astfel, un pas simplu prin care puteți scăpa de umiditatea crescută este să deschideți larg toate ferestrele camerelor, iar ușile trebuie să rămână închise. Sunt suficiente câteva minute, astfel încât aerul proaspăt să pătrundă în interior, iar umezeala să dispară.

După ce ați închis ferestrele, deschideți ușile camerelor și lăsați aerul să circule în toată locuința.