Trei greșeli de evitat în îngrijirea plantelor de apartament. Ce trebuie să faceți ca să reziste cât mai mult

Trei greșeli de evitat în îngrijirea plantelor de apartament. Ce trebuie să faceți ca să reziste cât mai multSursa: Pixabay

Atunci când achiziționați o plantă de apartament trebuie să urmați trei pași simpli pentru ca aceasta să reziste cât mai mult. Cei mai mulți dintre grădinarii amatori fac greșeli, în îngrijirea plantelor cumpărate din magazin, fapt ce duce la „moartea lor”.

Pentru majoritatea iubitorilor de plante, cel mai la îndemână loc pentru achiziția unei flori de apartament este supermarketul sau florăria din colț. De cele mai multe ori, atunci când ieșim la cumpărături și vedem o plantă deosebită, care ne impresionează prin colorit sau prin formă, o cumpărăm pur și simplu fără să ne mai interesăm dacă necesită condiții speciale de întreținere.

Ce mare lucru să ai grijă de o plantă de apartament? Ai grijă să stea în lumină, la geam, și, periodic, atunci când observi că pământul din ghiveci s-a uscat îi pui apă la rădăcină.

Este o abordare superficială deoarece anumite plante de apartament necesită o îngrijire specială, lucru pe care vânzătorii de la market nu-l cunosc, de cele mai multe ori. Pe lângă aceasta, chiar și în cazul florilor obișnuite, la ghiveci, este bine să urmăm câțiva pași simpli, pentru a ne asigura că vor rezista cât mai mult.

Specialiștii în horticultură prezintă trei greșeli simpli pe care le face orice grădinar amator atunci când achiziționează o planta nouă, dintr-un magazin. Astfel, dacă vrei ca noua plantă care te-a impresionat atât de mult și pe care ai cumpărat-o din magazin să reziste cât mai mult este bine să evitați greșelile pe care le vom prezenta mai jos.

În caz contrar, este posibil ca planta să nu prindă rădăcini și să nu se adapteze la noul mediu, în care a fost mutată, și să se ofilească.

Cele trei greșeli pe care trebuie să le evitați

În primul rând, nu neglijați carantina. Horticultorii spun că noile ghivece cu plante, aduse în casă dintr-un magazin, trebuie plasate în carantină pentru cel puțin o săptămână. Plantele trebuie verificate la fiecare două sau trei zile pentru a observa semnele unei boli sau prezența dăunătorilor. Abia după trecerea celor două săptămâni, dacă totul este în ordine, planta trebuie adusă în colțul de grădină, alături de celelalte.

Prea multă lumină, din prima zi, poate afecta negativ o plantă nou achiziționată. Aceasta este ținută în market, unde nu beneficiază de condițiile ideale de viață și, luată într-un nou mediu, trebuie să se adapteze, ușor, ușor. Drept urmare, chiar dacă ați cumpărat plante iubitoare de lumină, nu vă grăbiți să alegeți cel mai luminos loc pentru ele, pe pervaz. Este mai bine ca aceste plante să stea o perioadă la umbra și să fie expuse treptat la lumină.

Cea de-a treia greșeală pe care o fac amatorii de grădinărit este de a muta planta din vasul în care a fost cumpărată într-un ghiveci nou. Chiar dacă planta nu înflorește, transplantul într-un alt ghiveci trebuie făcut nu mai devreme de două sau trei săptămâni, după ce planta se adaptează noului mediu. Nu uitați este nevoie de timp pentru ca floarea pe care ați adus-o din market să se adapteze în noua locație.

Dacă veți avea grijă să nu comiteți aceste greșeli, aveți toate șansele ca plantele pe care le-ați achiziționat să reziste mai mult și să se dezvolte frumos.

Ne puteți urmări și pe Google News