Evenimentul Zilei > Justitie > Plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă. De ce este acuzată senatoarea
Plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă. De ce este acuzată senatoarea

Plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă. De ce este acuzată senatoarea

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Șoșoacă, senatoarea fiind acuzată că a oprit sâmbătă o echipă de vaccinare ce urma să imunizeze 12 oameni în comuna ieșeană Răchiteni.

Comuna Răchiteni, se află în carantină și în urma acestei intervenții n-a apucat să se imunizeze nimeni.

„Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască.”

CANCAV consideră că procesul de vaccinare nu trebuie perturbat

Și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a reacționat după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea anti-COVID.

CNCAV afirmă că încercarea de aducere a „campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false” este regretabilă, reacția venind după ce senatorul Diana Șoșoacă a încercat să blocheze vaccinarea într-o localitate aflată în scenariul roșu, în județul Iași.

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației.

Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”, transmite, miercuri, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CNCAV dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care „trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, a sănătății publice”.

„Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate.

În acest sens, ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național. Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, potrivit comunicatului CNCAV.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.