Plăcinte ca la bunica. Se coc în tigaie și au o umplutură delicioasă
- Mădălina Sfrijan
- 18 ianuarie 2025, 08:59

În zilele friguroase, o plăcintă gustoasă și bine rumenită îți poate schimba complet starea de spirit. Această rețetă este ușor de urmat, iar rezultatul te va impresiona. Iată cum poți pregăti plăcinte delicioase pentru întreaga familie.
Plăcinte la tigaie
Aluatul pentru aceste plăcinte nu conține drojdie și se pregătește cu doar câteva ingrediente. După preparare, acesta se lasă la frigider pentru o jumătate de oră. La final îl vei putea modela cu ușurință.
Ingredientele necesare:
- 800 grame de făină
- 180 ml de apă călduță
- sare
Pentru umplutură:
- 300 grame de telemea
- o lingură de iaurt
Mod de preparare
Făina se cerne de două ori și se pune într-un bol cu pereții înalți. Se adaugă sarea, iar apa se încălzește și se toarnă deasupra. Aluatul se frământă până când devine elastic, iar la final se împarte în bucăți de 50-80 de grame.
Fiecare biluță de aluat se întind cu mâna și se ung cu ulei pe ambele părți. Foile se așează una peste alta și se pun la frigider pentru o jumătate de oră.
Plăcinte la tigaie
După 30 de minute, foile pentru plăcinte se întind cu ajutorul unui sucitor. Cu mare atenție, părțile laterale se pot trage spre exterior până când devin foarte subțiri.
Se pune brânza rasă pe toată suprafața foii și se rulează. Plăcintele se pot coace în tigaie, la cuptor sau chiar în air fryer. După rețeta originală, acestea se pot savura cu smântână sau iaurt grecesc.
De asemenea, gustoasele plăcinte cu foi subțiri pot fi umplute cu gem, brânză dulce sau halva.
Plăcinte pufoase cu brânză
Dacă preferi aluatul cu drojdie, această rețetă este ușor de preparat și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie.

Plăcinte. Sursa foto: Pixabay
La un kilogram de făină se adaugă un plic de drojdie uscată, un pahar cu lapte, un ou și puțină sare. Aluatul se frământă timp de 15-20 de minute, iar apoi de pot forma plăcintele.