Papricaș de pui. Secretul celui mai îndrăgit preparat din Ardeal
- Mădălina Sfrijan
- 17 ianuarie 2025, 08:59

Acest preparat poate fi savurat la prânz sau chiar la cină. Papricașul de pui este îndrăgit de copii și se pregătește ușor. După mesele pline de preparate din carne de porc, majoritatea persoanelor aleg să mănânce mai multă carne de pui sau curcan în această perioadă.
Papricaș de pui
După o zi friguroasă, acest fel de mâncare este ideal. Poți folosi pulpe, piept de pui sau chiar aripioare pentru prepararea celui mai gustos papricaș.
În unele zone din.Transilvania, găluștele se pregătesc din griș amestecat cu ou. Conform rețetei originale, găluștele se fac dintr-o compoziție moale obținută din făină albă, ouă și sare.
Ingredientele necesare pentru această rețetă
- 3 pulpe de pui
- 2 aripioare de pui
- 4 cepe
- 2 ardei
- 1 morcov
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 pahar cu suc de roșii
- 1 linguriță de bulion
- sare
- piper
Pulpele și aripioarele de pui se spală bine și se îndepărtează eventualele impurități. În funcție de preferințe, acestea se pot tăia în bucăți mai mici. De asemenea, legumele se curăță și se toacă mărunt.
Bucățile obținute se pun la rumenit cu o lingură de ulei de floarea-soarelui. După ce au căpătat o crustă aurie, pulpele și aripioarele de pui se scot pe o farfurie, iar în locul lor se pun în cratiță legumele.

Pulpe de pui. Sursa foto: Pixabay
Papricaș de pui
Este esențial să pui o cantitate generoasă de ceapă (4-5 bucăți). Această va da preparatului un gust aparte. După ce legumele s-au călit, adaugă sucul de roșii și carnea. Completează cu apă și lasă totul la fiert pentru o jumătate de oră.
După ce pulpele și aripioarele s-au fiert, compoziția pentru găluște se poate prepara. Se bat două ouă întregi, iar deasupra se toarnă 5 linguri de făină și un sfer de linguriță de bicarbonat.
Se formează găluștele și se pun pe rând în sosul cremos. La final, cratița se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic pentru 20 de minute. Papricașul se poate servi cu mămăligă caldă.