Plăcintă cu spanac. Rețeta rusească

Plăcintă cu spanac. Rețeta ruseascăSursa foto Dreamstime

Rețeta de plăcintă cu spanac rusească se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Aveți de respectat doar câțiva pași pentru a face această mâncare sănătoasă.

Plăcintă cu spanac. Această rețetă a fost inventată în Rusia, dar a devenit cunoscută în toată lumea. Este foarte gustoasă, sănătoasă și ușor de făcut. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g făină de grâu,
  • 200 g unt rece,
  • 12 linguri de apă cu gheață,
  • un vârf de cuțit de sare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 ouă,
  • 250-300 g frunze de spanac,
  • un buchet mic de mărar,
  • pătrunjel, ceapă verde,
  • 250 g brânză de burduf cu conținut scăzut de grăsime (sau brânză de vaci bine scursă),
  • 100 g feta.

Vă mai sunt necesare 2 linguri cu pesmet, sare, piper și nucșoară măcinată după gust, ulei vegetal sau unt pentru a unge tava de plăcintă.

Rețetă de plăcintă cu spanac rusească

  1. Pentru aluat puneți apa în congelator timp de 10 minute, astfel încât să fie foarte rece.
  2. Untul trebuie să fie și el rece. Pe o masă sau pe o planșetă mare de tăiat, amestecați făina și sarea. Adăugați apoi untul tăiat în bucăți și amestecați. Ar trebui să obțineți firimituri de unt – nu ar trebui să fie tocate mărunt.
  3. Faceți o adâncitură în firimiturile de unt și turnați apa cu gheață. Frământați aluatul cât să-l adunați într-o cocoloașă.
  4. Aluatul nu trebuie să arate omogen. Împărțiți-l în două părți inegale, înfășurați-l în folie de aluminiu și puneți-l la frigider pentru cel puțin o oră.
plăcintă cu spanac

Sursa foto Dreamstime

Cum se pregătește spanacul

  1. Fierbeți 3 ouă astfel încât să fie tari: 12 minute în apă clocotită. Se lasă să se răcească și apoi se taie mărunt. În timp ce ouăle fierb, pregătiți spanacul.
  2. Spălați-l și tocați-l mărunt, puneți-l într-o cratiță, turnați cel mult două linguri de apă și încălziți-l. Se va găti foarte repede.
  3. Se strecoară și se transferă într-un bol, se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul, nucșoara rasă.
  4. Tăiați fin ierburile și adăugați-le la spanac. Se amestecă totul. Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeți tava de plăcintă cu ulei vegetal.
  5. Amestecați brânza de vaci cu oul crud și feta. Tăiați fin ouăle fierte. Amestecați toate componentele umpluturii și asamblați plăcinta.
plăcinta cu spanac

Sursa foto Dreamstime

Cât trebuie lăsată la cuptor

  1. Scoateți aluatul din frigider, întindeți două foi, una puțin mai mare decât cealaltă. Așezați-o pe cea mai mare pe fundul tăvii și presărați-o cu pesmet.
  2. Întindeți umplutura, acoperiți plăcinta cu un strat mai mic, tăiați marginile pentru a se potrivi formei, potrivit rețeteșivedete.
  3. Ungeți partea de sus a plăcintei cu unt topit și dați la cuptor timp de 40-45 de minute, până când crusta este rumenită. Asta este tot. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News