Victor Pițurcă (58 de ani) nu mai este, începând de ieri seară, selecționerul echipei naționale. După o lună și jumătate de incertitudine, timp în care a negociat de mai multe ori cu reprezentanții clubului Al Ittihad, antrenorul a decis să-și încheie cel de-al treilea mandat la echipa națională.

Detaliile ies la iveală luni

„Federația Română de Fotbal și Victor Pițurcă au reziliat astăzi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selecționer al echipei naționale a României, precum și contractele celorlalți membri ai staffului primei reprezentative”, a fost anunțul făcut pe site-ul oficial al forului de la „Casa Fotbalului”.

Pițurcă va trebui să vireze în conturile FRF suma de 400.000 de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului.

Pentru prima dată în străinătate

Paradoxal, demisia a venit într-un moment în care România are mari șanse de calificare la Campionatul European din 2016. „Piți” a fost ofertat de saudiți, cu un salariu de două milioane de euro anual, iar în cele din urmă, tentația de a merge în Golful Persic a învins.

Este pentru prima dată în carieră când Pițurcă va antrena în afara granițelor țării. Până acum, tehnicianul a lucrat la Steaua (patru mandate), Universitatea Craiova (două mandate), naționala de tineret (un mandat). Luni, 20 octombrie, președintele Răzvan Burleanu va susține o conferință de presă și va vorbi despre detaliile despărțirii de fostul selecționer.

A intrat și Contra pe lista înlocuitorilor

De asemenea, este posibil ca până atunci, șeful de la „Casa Fotbalului” să ajungă la o înțelegere cu tehnicienii pe care-i ofertează pentru a-l înlocui pe Pițurcă. În acest caz, la conferință va fi prezentat și noul selecționer.

Pe lista posibililor antrenori ai „tricolorilor” se află nume grele: Dan Petrescu, Ladislau Bölöni, Cosmin Olăroiu, dar și Cosmin Contra.