Fapta a fost denunţată pe pagina de Facebook a lui Christian Murgo, unul dintre cei doi, dintre multele victime a numeroaselor acte de homofobie . Agresorii, trei inşi, s-au năpustit împotriva partenerului lui Christian, Marco Barone. ''I-au spart ochelarii, cu riscul de a-l face să-şi piardă vedere'', a denunţat tânărul pe contului lui de socializare.

''Ne-au întrebat dacă suntem gay – povesteşte Christian care este într-o relaţie de 5 ani – şi, după ce am zis 'DA', au început să spună că le facem scârbă. Unul dintre ei, în acel moment, ne-a scuipat începând să ne îmbrâncească, să ne lovească. Logodnicului meu i-au dat un pumn în faţă şi atunci am sărit în faţa lui să-l protejez, în timp ce ei mă loveau''.

Cei doi logodnici, care au primit îngrijiri în spital, au depus o plângere carabinierilor. Perechea gay a furnizat anchetatorilor o descriere amănunţită a aceleia ce pare o ''baby gang'', mai ales din punctul de vedere al hainelor pe care aceştia le purtau. În zona agresiunii se află mai multe camere de supraveghere şi imaginile ar putea contribui la cercetări.

Un episod analog s-a petrecut în California: o mamă, în complicitate cu iubitul său îşi ucide propriul fiu, de 10 ani, după ce acesta a mărturisit că era homosexual, mai titrează Il Messaggero.