Modesta ceremonie a avut loc, astăzi, pe faleza Comandamentului Flotei, din Constanța, în prezența câtorva oficialități locale, civile și militare. Au fost prezenți, fără a defila, două plutoane ale militarilor români de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu și Forțele Navale Române și unul al militarilor britanici de la 135 Expeditionary Air Wing, împreună cu Garda de drapel și Fanfara Flotei. Un avion Eurofighter Typhoon a survolat zona. 

“In această zi, de ziua Forțelor Aeriene Regale, în Anglia sunt evenimente grandioase în care este sărbătorită RAF. Suntem mândri de aviația noastră și nu pierdem prilejul să o sărbătorim”, a spus Tanya Collingridge, viceambasadarul Marii Britanii la București, informând că în ultimul an peste 1000 de militari britanici au participat la exercițiile militare din România.

„Am avut prima interceptare pe data 3 mai, a fost un avion de supraveghere rusesc şi de atunci am tot fost ocupaţi. Nu o să pot intra în detalii exacte. Dar lucrăm îndeaproape cu militarii români de pe avioanele MIG 21. De asemenea, colaborăm şi cu ceilalţi parteneri NATO care acționează în regiunea Mării Negre. Este un ofert de echipă, nu este vorba doar de contribuția UK ”, a explicat Chris Ball, care a participat la multe misiuni aeriene în Irak și Afganistan. “Și una din părțile impornate ale misiunii noaste nu este doar poliția aeriană ci oportunitatea de a ne instrui împreună cu militarii români”, a punctat ofițerul britanic.

 

Te-ar putea interesa și: