Evenimentul Zilei > Politica > Pierderea grea pentru muzica populară românească. E vorba de Dinu Iancu Sălăjanu
Pierderea grea pentru muzica populară românească. E vorba de Dinu Iancu Sălăjanu

Pierderea grea pentru muzica populară românească. E vorba de Dinu Iancu Sălăjanu

Alegeri locale 2020.

Se schimbă garda la șefia Consiliului Județean Sălaj. După 16 de ani de dominație PSD, la șefia CJ vine un liberal, câtăreț de muzică populară. Liberalul Dinu Iancu Sălăjanu a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, potrivit datelor parţiale publicate de rezultatevot.ro.

Conform sursei citate, Dinu Iancu Sălăjanu a obţinut circa 36% din voturi, el fiind urmat de candidatul PSD, Florin Florian, cu 27% din sufragii, şi cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi.

Liberalul Dinu Iancu Sălăjanu ar putea prelua preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj după 16 ani în care instituţia a fost condusă de social-democratul Tiberiu Marc, care nu a mai candidat la alegerile de duminică.

Dinu Iancu-Sălăjanu, născut în 1969 – cu numele inițial de Dinu Ianchiș – este un cântăreț român de muzică populară, interpretează cântece din zona Ardealului. A urmat Conservatorul, secția canto clasic, la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea. Este directorul casei de cultură din Zalău și directorul ansamblului de cântece și dansuri „Porolisum”. Din 2006, este liderul organizației județene a Partidului Inițiativa României. A cântat și cântă (colinzi) alături de Nicolae Furdui Iancu, al cărui fin de căsătorie și este. Pe 9 martie 2020 s-a înscris în PNL.

Ce avere are Dinu Iancu Sălăjanu

Potrivit declarației de avere nr. 17 din data de 28 mai 2020, Sălăjanu are o avere impresionantă formată terenuri, case și mașini de lux.

Cel mai cunoscut cântăreț de muzică populară din Sălaj are 22.548 de mp de pământ intravilan în Hurez, Cizer și Zalău pe care i-a cumpărat alături de soție între anii 1996 și 2003. De asemenea, Dinu Iancu Sălăjanu deține alături de soție și patru case de locuit, trei în Zalău (265 mp, 180 mp, și 430 mp) și una în Hurez de 80 mp. La copitolul autoturisme, Dinu Iancu deține un Audi Q3 din 2006 și un Audi Q5 din 2012.

Conform declarație de avere semnată în 28 mai 2020, Dinu Iancu Sălăjanu a încasat un venit anul de 184.538 de lei. 56.625 lei de la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, 12.045 lei de la Primăria Zalău, 4.868 de la Armonia Dis-Art (unde este solist) și 110.000 dividente de la Armonia Dis-Art. La acești bani se mai adugă și 7.677 de lei din servicii artistice.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: