Evenimentul Zilei > Politica > Piedone se întoarce! Fostul primar al Sectorului 4 vrea să facă ordine în Sectorul 5
Piedone se întoarce! Fostul primar al Sectorului 4 vrea să facă ordine în Sectorul 5

Piedone se întoarce! Fostul primar al Sectorului 4 vrea să facă ordine în Sectorul 5

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a hotărât să revină în politică și își încearcă norocul, la alegerile locale din acest an, în Sectorul 5. El va candida din partea Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal). Piedone a fost condamnat, în primă instanță la opt ani de închisoare în Dosarul Colectiv.

Fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și-a lansat candidatura la Primăria Sectorului 5 în cadrul unui eveniment care a respectat reglementările menite să împiedice răspândirea noului coronavirus.

Piedone va candida, din partea Partidului Puterii Umaniste și își va atrage simpatizanții și votanții cu sloganul „Pentru voi în slujba voastră” și are ca obiectiv să aducă Sectorul 5 în București, acolo unde îi este locul, conform unui comunicat de presă.

„Pare ireal, așa-i, dar chiar dacă am ajuns la jumătatea anului 2020, la noi, aici în Sectorul 5, sunt 31 de străzi de pământ, ca în cătunele ascunse din vremea străbunicilor. După treizeci de ani, trebuie să trăim în Sectorul 5 ca la oraș”, a declarat Cristian Popescu Piedone, conform comunicatului transmis presei.

Lansarea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone a avut loc într-un cadru restrâns și informal, pentru a respecta regulile distanțării sociale. Pentru eveniment a fost aleasă una dintre străzile din Sectorul 5 la care face referire în comunicatul de presă și care pare a fi desprinsă din secolul trecut.

La Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone se va confrunta cel mai probabil,  în alegerile locale pentru primărie, cu Dan Croitoru de la PNL, cu Lucian Ionescu – PMP și cu Daniel Florea de la PSD.

Cristian Popescu Piedone este cel de-al doilea candidat care își anunță oficial intenția de a intra în cursa pentru o primărie la nivelul municipiului București, după Nicușor Dan. Deși au fost vehiculate mai multe nume de candidați, în primele luni ale anului, declanșarea pandemiei de coronavirus și amânarea alegerilor locale au făcut ca partidele politice să-și amâne lansările oficiale.

Până în prezent, doar deputatul independent Nicușor Dan a fost prezentat oficial, într-o conferință de presă organizată la PNL, de premierul Ludovic Orban. Independentul Nicușor Dan, care este susținut de PNL și USR-PLUS, se va confrunta cu Gabriela Firea candidatul PSD, la Primăria Generală a Municipiului București.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.