Creatorul Pfizer dă tunul anului! Va domina totul. E de neoprit

Creatorul Pfizer dă tunul anului! Va domina totul. E de neoprit

BioNTech a declarat că va genera probabil venituri de până la 17 miliarde de euro (19 miliarde de dolari) în 2022 din vaccinul COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu Pfizer.

Grupul german BioNTech SE a estimat că vaccinul Covid-19 pe care îl dezvoltă cu partenerul american Pfizer va genera anul acesta venituri de până la 17 miliarde de euro, pe fondul creșterii cererii de vaccinuri urmat de vaccinul pentru copii.

BioNTech se așteaptă la venituri de până la 17 miliarde de euro în 20222

Câștigurile obţinute în 2022 vor fi cheltuite pentru dezvoltarea de medicamente contra cancerului şi noi vaccinuri. Numărul angajaţilor implicaţi în activitatea de cercetare-dezvoltare (R&D) a crescut anul trecut cu 40%, la peste 850 de persoane, a informat BioNTech

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că o versiune a vaccinului anti-COVID-19 produs de această companie va fi disponibilă, dacă va fi nevoie, împotriva variantei Omicron în luna martie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu se ştie dacă va fi nevoie de un vaccin împotriva Omicron

„Nu ştiu dacă vom avea nevoie de vaccinul adaptat la Omicron şi nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregătiți. Uzina noastră a început deja producţia”, a declarat Bourla. El a dezvăluit încă de la sfârşitul lunii noiembrie că grupul Pfizer a început să lucreze la o nouă versiune a vaccinului său anti-COVID-19 pentru a viza cu precădere varianta Omicron a noului coronavirus.

„Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deşi protecţia împotriva spitalizărilor şi a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă aţi primit a treia doză”, a explicat Albert Bourla.

Încurajat de perspectivele de câștig, BioNTech a accelerat testarea clinică pe oameni a diferitelor produse candidate

Potrivit prezentării, a început cinci studii clinice anul trecut cu medicamente oncologice experimentale netestate anterior pe oameni și a mutat două studii în a doua fază de testare pe oameni. De obicei, sunt necesare trei faze pentru aprobarea pieței, deși autoritățile de reglementare în domeniul oncologiei iau în considerare din ce în ce mai mult autorizarea chiar și după a doua fază.

BioNTech are un vaccin antigripal în prima fază de testare pe oameni și intenționează să înceapă testarea pe oameni a patru candidati la vaccin împotriva zosterului, malariei, tuberculozei și herpesului simplex în acest an.

Mai mult, numărul de angajați în cercetare și dezvoltare a crescut cu 40% anul trecut, la peste 850 de angajați, scrie news.yahoo.