Peugeot tatonează Clujul

Peugeot tatonează Clujul

Concernul auto Peugeot a decis să construiască o fabrică în Europa de Est.

În acest sens, consultanţii francezi au ales patru posibile locuri în diferite ţări, printre care şi România, la Jucu, lângă Nokia. Surse din administraţia judeţului Cluj au declarat că au existat discuţii serioase cu diferiţi consultanţi ai Peugeot. „Dacă va fi ales Clujul, atunci investiţia va fi de 800 de milioane de euro şi vor fi angajaţi 5.000 de muncitori. Deocamdată, se poate spune că locul de la Jucu a intrat în finala pentru construirea unei fabrici. Acum totul depinde de partea franceză“, a spus un înalt reprezentant al administraţiei judeţene.

Singurul impediment în această investiţie îl constituie terenul necesar pentru construirea fabricii, care ar trebui să fie luat, printr-o hotărâre de guvern, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Lângă fabrica Nokia mai există disponibile în jur de 60 de hectare, care vor fi însă ocupate de subcontractorii producătorului de telefoane mobile.

În prezent, terenul de la USAMV este administrat de Octavian Buzoianu, om de afaceri din Cluj. Potrivit specialiştilor, dacă Peugeot va alege ca amplasare comuna Jucu, va avea nevoie de 150 de hectare pentru a putea să construiască fabrica. Acesta a declarat pentru EVZ că nu a primit nicio cerere oficială din partea companiei Peugeot.

Ne puteți urmări și pe Google News