MIGRATORUL ZILEI. Petru Filip, vicepreședintele PDL al Senatului, trece la PSD

MIGRATORUL ZILEI. Petru Filip, vicepreședintele PDL al Senatului, trece la PSD

Senatorul de Bihor Petru Filip și-a anunțat demisia din PDL. El se va înscrie în PSD, a anunțat președintele social-democraților Victor Ponta. Președintele PSD a anunțat totodată că prin venirea lui Filip la PSD, Opoziția preia controlul și asupra Biroului Permanent al Senatului. Petru Filip este un apropiat al lui Vasile Blaga.

UPDATE 19.15. Senatorul Petru Filip a părăsit azi grupul PDL şi s-a alăturat PSD, iar USL are majoritate în Biroul permanent al Senatului, a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, la Palatul Parlamentului. UPDATE 15.15 Petru Filip a declarat azi după ședința Biroului permanent al Senatului că are de gând să plece din PDL. "Am de gând să fac acest pas. Nu ştiu când am să-l fac, astăzi, mâine, poimâine. O să văd, dar în mintea mea există în acest moment această variantă", a declarat Filip. "E o decizie pur personală, nu are nicio conotaţie de altă natură. Nu este vorba nici de oportunitate, nici de traseism, nici de altă natură, este efectiv o decizie personală". Filip a recunoscut că a discutat cu mai multe partide, dar nu a spus la care dintre acestea ar avea de gând să treacă. În PDL intenţia lui Filip era cunoscută încă de săptămîna trecută. Acesta avusese chiar o discuţie cu preşedintele Senatului, Vasile Blaga, căruia îi dăduse asigurări că nu va face niciun demers de natură să facă rău partidului şi că, mai degrabă, ar fi fost dispus să plece din politică şi nu să migreze la alt partid. UPDATE 14.00. Petru Filip menține încă suspansul privind trecerea la PNL. Întrebat dacă demisionează din PDL, Filip a afirmat că "surprizele fac parte din joc" şi că acest lucru o să se vadă "mai târziu".

"O să vedeţi mai târziu, surprizele fac parte din plăcerea jocului", a declarat Petru Filip azi înaintea ședinței Biroului Permanent al Senatului. Vineri, când a mai apărut zvonul că va pleca la PNL, Petru Filip a dat un răspuns asemănător. "Deocamdată nu", a spus el când a fost întrebat dacă va pleca din PDL. Săptămâna trecută alți doi senatori PDL - Mihaela Popa (Iași) și Dorin Păran (Hunedoara) au plecat la PNL. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News