PSD și-a făcut rost de cel mai bun și eficient "comunicator" cu presa: șeful Consiliului Județean Brăila, Bunea Stancu. Demnitarul local nu stă însă bine cu nervii când trebuie să dea explicații pentru deciziile sale. Iritat că o parte din presa locală îi tot critică și-i ia la puricat deciziile administrative, președintele de CJ și-a dat în petic în timpul unei conferințe de presă, arogându-și rolul de profesor la jurnalism care trebuie să predea un curs de elaborare a unui articol unor studenți prea "chiori". În fața jurnaliștilor înmărmuriți, liderul filialei PSD Brăila a proferat invective, înjurii și amenințări la adresa unei ziariste care a îndrăznit să-i ceară explicații în scris cu privire la o investiție făcută la spitalul județean.

Of de președinte de CJ: Cine a făcut festivalul, cine spitalul?
Ceea ce a început ca o ușoară nemulțumire manifestată de absența numelui său din articolele care promovau un festival local s-a transformat rapid într-un prilej de punere a presei locale la perete. Ținta principală: o ziaristă de la "Viața Brăilei" care a avut tupeul să facă apel la prevederile legale pentru a-i solicita, printr-o adresă, detalii despre o investiție la spitalul județean.
"Aveți nesimțirea să scrieți fără să vă informați despre festival. Chiar dacă v-ați străduit dumneavostră din răsputeri să nu scoateți în evidență că este organizat de președinte, oamenii știu mai bine decât voi care scrieți niște fițuici din astea, mă refer la unii care fac treaba asta nu la toată lumea, cine organizează astfel de activități. Aveți nesimțirea să scrieți despre festival fără să pomeniți cine l-a organizat, cine se ocupă de el, cine aduce premiile, ș.a.m.d. Dar voi credeți că toată Brăila asta e proastă? Chiar așa credeți domnișoară de la Viața Brăilei? Toată lumea e proastă și voi sunteți deștepți? Să vă fie rușine! Scrieți despre spitale! A ajuns panarama asta de Aura Costea să scrie despre spitale! Ce să știe ea? Îmi scrie o adresă să-i dau strategia de raționalizare a sănătății! Asta este o imbecilă, o impertinentă asta domnule! Habar nu are ce cere și despre ce este vorba! Dacă întrebați oamenii care merg pe stradă: s-a schimbat ceva în Spitalul județean Brăila? Toată lumea va spune că da și asta este realitatea!” a tunat Bunea Stancu, așa cum relevă o înregistrare care circulă în prezent pe youtube, cel mai probabil dată publiciității de o televiziune locală.

Primar vs. piept de jurnalistă
Șeful CJ Brăila nu s-a oprit aici, punând sub semnul întrebării atât moralitatea ziaristei în cauză, cât și a restul presei prezente.
"Voi vedeți că nu aveți nici o logică în ceea ce scrieți? Dacă a ajuns să mă judece pe mine această… cum să-i spun domnule, nu-i mai spun în nici un fel. Probabil că se pricepe la stat cu sânii la soare să o pipăie primarii! Cred că la aia se pricepe ea nu la scris de ziare! Măcar fiți cu bun simț și vorbesc și pentru televiziuni, și informați corect populația. Că sunteți chiori și nu vedeți că în spitalul județean se bagă aproape 30 de milioane înseamnă că voi vreți răul Brăilei! Voi nu vreți binele Brăilei! Voi nu vreți decât să vă vindeți pe doi lei lui Vasile, lui Ion și cum îi mai cheamă pe ăștia, niște puțoi d-ăștia care au venit să revoluționeze Brăila, ei!" a continuat în aceeași manieră Bunea.

Acreditare numai se intră în normalitate "vis-a-vis de PSD"
Liderul social-democrat a găsit de cuviință să explice ziariștilor neștiutori cum se face un articol pentru binele urbei: nici o golănie de articol dacă mai doresc conferințe de presă și acreditări, materiale de fapte, de lucruri care se întâmplă și…normalitate vis-a-vis de PSD.
"Brăila are nevoie de fapte de lucruri care se întâmplă nu de lucruri care pe care ei nu au… ei nu o decât o singură chestie! Unu’ spune cu Bunea Stancu e un infractor, și alții spune că am furat toată Brăila. Ăsta e sloganul lor de șapte ani! Nu, nu este normal ce se întâmplă. Nu este în regulă, iar cei care vin aici să speculeze anumite lucruri, vă anunț în mod categoric că dacă nu intrați într-o normalitate a voastră de media vis-a-vis și de noi de PSD, vă retrag acreditarea ca să fie treaba foarte clară! Terminați cu golănelile astea, de la una la alta. Cineva vrea să mă asculte, cineva să mă întrebe, să vină aici. Nu să se ascundă în spatele unei semnături sau în spatele unei casete pe care o dă Expres Tv sau cine o naiba o dă! Și te atenționez domnu de la Expres Tv să fi om serios, da? Nu știu cât de serios ești. După față nu-mi pari prea serios! Dar ăsta este alt subiect! Deci eu vă rog dacă veniți, nu mai încercați să faceți din aceste conferințe de presă pentru că am o soluție foarte bună. Nu mai țin conferințe de presă, vă spun de acuma! Dau interviu cui vreau io! Vreți să mă întrebați ceva dați pe 544, vă spun la 30 de zile în scris, este dreptul meu legal, nu am nici o apăsare!” i-a avertizat pesedistul pe lucrătorii la "fițuici".