Perlele elevilor de la simularea pentru Bacalaureat. Numele lui Andrew Tate, pe foaia de examen a unui tânăr

Perlele elevilor de la simularea pentru Bacalaureat. Numele lui Andrew Tate, pe foaia de examen a unui tânăr Sursa foto: Dreamstime.com

Și de această dată elevii s-au întrecut în perle la simularea de Bacalaureat pentru limba și literatura română. Unii dintre ei au dat dovadă că printre preocupările lor nu se află școala, ci mai degrabă ce văd pe social-media.

Pentru că proba pe are au avut-o la simularea de examen le-a creat dificultăți unora dintre elevi, aceștia au decis să scrie ce le trece prin cap, făcând asemănări între personajele din celebrele opere literare și numele unor persoane din viața reală.

La profilul uman, subiectul 3 a fost „Relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat” - Harap-Alb de Ion Creangă. La subiectul 3 de la Limba română, elevii de la clasele cu profil real au avut de făcut caracterizarea unui personaj dintr-un basm cult - Harap-Alb de Ion Creangă.

Andrew Tate, asemănat cu Harap-Alb

Basmul Harap-Alb a fost cel care le-a stârnit cel mai mult imaginația elevilor, așa că, un viitor absolvent s-a decis să-l asemene pe acesta cu Andrew Tate. Poate că despre cunoscutul milionar tânărul știa mult mai multe de pe rețelele sociale, decât știa despre opera literară despre care trebuia să scrie la examen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate, doar că nu avea bolid pe vremea aia”, a scris un tânăr pe foaia de examen.

„Harap-Alb este încrezător, salvator, puternic, făcea față la toate încercările, probele nasoale, dar era viteaz și prietenos”, a scris un alt elev. Ceea ce le-a rămas în minte tinerilor elevi era ideea că personajul din basm se afla în căutarea dragostei.

„Harap-Alb era fiu de împărat, acesta fiind trimis de tatăl lui să se însoare. De aia era normal să caute o prințesă frumoasă și deșteaptă, chiar dacă era săracă”, a scris un alt tânăr.

Nici celelalte subiecte nu au rămas neacoperite de elevii claselor terminale, chiar dacă nu știau nimic despre subiectul primit. „Opera lirică Versuri de Tudor Arghezi este o operă’’ și, „O trăsătură a lui Liviu Rebreanu, evidențiată în relațiile cu ceilalți este una primitivă”, potrivit stirilekanald.ro.

Prin simularea probelor de la Bacalaureat, elevii își verifică cunoștințele și își dau seama cât de pregătiți sunt pentru examenul din vară. De asemenea, simularea probelor îi obișnuiește pe liceeni cu atmosfera de examen.

Rezultatele simulării vor fi publicate joi, 6 aprilie, urmând ca examenul final să aibă loc în luna iunie.