Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziţii de amploare în Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov. Dosarul vizează vânzări ilegale de locuințe
Percheziţii de amploare în Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov. Dosarul vizează vânzări ilegale de locuințe

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov. Dosarul vizează vânzări ilegale de locuințe

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, joi, percheziţii domiciliare în 26 de locații în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Ilfov într-un dosar în care se investighează atribuirea ilegală a unor locuinţe din fondul locativ de stat.

Potrivit unor surse judiciare, 45 de locuinţe din Capitală ar fi fost achiziţionate la sume modice folosindu-se acte false, pentru ca imobilele să fie vândute ulterior la preţul pieţei.

În dosar ar fi implicaţi şi funcţionari ai Autorităţii Fondului Imobiliar, au indicat sursele citate.

Conform unui comunicat al DNA  procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2018 – 2020 în legătură cu atribuirea nelegală a unor locuinţe din fondul locativ de stat.

„În cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 26 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov, dintre care una este sediul unui cabinet notarial, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, anunţă procurorii anticorupţie.

În cauză, anchetatorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, anunță Agerpres.