Percheziții la Consiliul Județean Gorj. Vicepreședintele Dorin Tașcău, acuzat de corupție

Percheziții la Consiliul Județean Gorj. Vicepreședintele Dorin Tașcău, acuzat de corupție perchezitii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Percheziții la sediul Consiliului Județean Gorj, în această dimineață, într-o cauză care-l vizează pe vicepreședintele Dorin Tașcău. Procurorii au descins la mai multe locații, într-un dosar de corupție.

 

Polițiștii și procurorii au descins la mai multe locații din Tîrgu Jiu, inclusiv la sediul Consiliului Județean Gorj. Este vorba despre o anchetă care îl vizează pe vicepreședintele instituției.

Percheziții la sediul Consiliului Județean Gorj

Vicepreședintele vizat de ancheta procurorilor, Dorin Tașcău, a fost om de afaceri și director al unui cunoscut colegiu național din Târgu Jiu. Aceste percheziții care îl vizează au fost organizate după ce numele său a apărut în mai multe interceptări DNA. Este vorba despre un dosar de corupție în care a fost cercetat fostul director al Termocentralei Rovinari. Iosif Chircă a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dorin Trașcău a confirmat că este vizat de percheziții într-un dosar penal. El a declarat că este cercetat într-un caz instrumentat de procurorii DNA în legătură cu activitatea unor firme. Conform vicepreședintelui, la companiile respective el sau rudele sale au calitate de asociați. Mai exact, una dintre companiile vizate ar fi administrată de ginerele său.

Organele de cercetare penală anticorupție au descins, încă de la orele 06:00, atât la casa lui Dorin Tașcău cât și la biroul acestuia de la Consiliul Județean.

Dorin Tașcău

Dorin Tașcău Sursa foto: Facebook

Depistat când primea 5.000 de euro mită

Iosif Chircă, fost director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, a fost trimis în judecată pentru corupție. În acest dosar, în interceptări apare și numele lui Dorin Tașcău. Fostul director este acuzat că, ar fi primit 5.000 de euro în legătură cu îndeplinirea unui act ce ar intra în îndatoririle sale de serviciu.

„Cea de-a doua persoană trimisă în judecată ar fi promis președintelui directoratului unei societăți comerciale, cu capital majoritar de stat, martor, 15% (300.000 euro) din valoarea unui contract de 2.000.000 euro, având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit în baza unei proceduri de licitație publică fraudată, dar și 15% (120.000 euro) din valoarea unui contract de 800.000 euro având obiect servicii de arhivare, care ar fi urmat să fie atribuit prin achiziție directă.

Ar fi dat martorului în legătură cu aceste promisiuni, în 5 tranșe, până la data de 21.01.2024, sumele de 45.000 lei și 12.000 euro. În mai 2023, ar fi pretins primei persoane 3,5% din valoarea facturilor emise de o societate comercială către două societăți cu capital majoritar de stat, lăsând-o pe acesta să creadă că ar avea influență pe lângă conducerea acestora și ar fi primit 533.375 lei“, arată procurorii DNA

Fostul director de la Rovinari a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost obligat  să efectueze muncă neplătită în folosul comunității.

Vameșu, șpagâ

Mită. Sursa foto: arhiva EVZ

Vicepreședintele vizat de percheziții

Dorin Tașcău a fost, pentru mai mulți ani, directorul Colegiului Național Tudor Vladimirescu. Politicianul vizat de percheziții a trecut la PSD după o perioadă pe care a petrecut-o în ALDE. Pentru alegerile din acest an, vicepreședintele vizat de percheziții ar fi dorit să candideze în Parlament.

Se pare că alții au avut mai multă influență decât el în partid. Drept urmare, Dorin Tașcău a fost nevoit să se mulțumească, dacă va fi reales, cu un nou mandat de vicepreședinte la Consiliul Județean.